‘Wissen!’

tita_talk_avatar2

“Wissen! Wissen!” en daarna willen ze graag een nieuw kiekje met alles van hetzelfde. Ik hoop nog steeds dat ook mannen hier niks mee hebben en liever een spontane foto zien waarop je ziet wie iemand is en niet een pose met hoe iemand graag wil zijn. Afgelopen vrijdag en zaterdag een foto trial gehad bij Perron en Toffler in Rotterdam en ik heb gelijk al wat dingen geleerd. Vrouwen zien zichzelf het liefste met pruilende lippen, met zwoele oogjes of met een stralende nep lach. Ik probeerde een echt sfeer verslag te maken en ik houd van spontane foto’s. Foto’s met gezichtsuitdrukkingen van mensen die helemaal los gaan of het enorm naar hun zin hebben en precies in de lach schieten of in extase staan te dansen. Het voelt een beetje alsof ik aan het gluren ben want met mijn zoomlens kan ik aardig stiekem zijn, net een voyeur.. Maar het resultaat is af en toe echt zo tof. Vind ik. Maar ik ben er dus achter dat de persoon in kwestie het vaak wat minder vindt. Vooral dames vinden het moeilijk om zichzelf vanuit mijn perspectief te zien en ik snap ze soms echt niet. Staan ze er zo mooi op! Maar zij zien dat nogal anders.

Waar ik nog meer achter ben gekomen is dat ik erg klein ben. Ik ben uiteraard al een tijdje één meter vierenzestig maar het is voor het eerst dat ik me erdoor belemmerd voelde. Alleen foto’s van ruggen en nekken is niks, je wil wel mooie overzichtsfoto’s. Maar in Perron waren niet veel dingen waar ik op kon klimmen en dat was jammer. Volgende keer neem ik een keukentrapje mee haha. In Toffler heb je goddank bankjes aan de zijkant dus dat was fijn! Toch voelde ik beide avonden een soort beperking in mijn perspectief. Ook omdat ik echt een lens mis, een soort tussenmaatje van de twee die ik nu heb.

Het derde dat ik geleerd heb is dat in veel gevallen geen zin heeft om iets uit te leggen aan het publiek. Toffler en Perron willen ook geen duckfaces of gekke bekken in hun publicaties en daarom ga ik geen poserende mensen vast leggen, maar je begrijpt waarschijnlijk dat er continu aan mijn hemdje wordt getrokken. In het begin probeerde ik mensen duidelijk te maken dat ze toch geen portretjes publiceren maar daar ben ik mee opgehouden. Ik zeg nu iets als: “Ga maar dansen dan maak ik een vette foto.” Maar dan komen we vaak weer bij het eerste probleem. Wat helemaal lastig duidelijk te maken is, is dat ik met mijn zoomlens geen foto’s kan maken van mensen voor mijn neus. Ik heb met handen & voeten en woorden uit drie talen geprobeerd uit te leggen dat de foto die ze willen niet gemaakt kan worden met de lens die op mijn camera zat maar ik kon het niet overbrengen. Misschien kwam het door de harde muziek, een teveel aan alcohol en/of andere middeltjes of misschien was het een gebrek aan iets. Of een combinatie van alles. Maar pas als ik uiteindelijk uit ellende een foto schoot en hen een foto van een haar op een moedervlek liet zien was de boodschap een beetje duidelijk. Ik geloof dat ik een lesje nee zeggen nodig heb. Als ik weer aangetikt word, wil ik gewoon kunnen zeggen dat ik bezig ben maar ik vind dit erg moeilijk en ik heb tot nu toe steeds uitleg gegeven waarom niet maar dit is erg vermoeiend… Ik vind het leuk dat mensen op de foto willen en begrijp het ook maar ze snappen niet dat je bezig bent met iets en af en toe is dit een beetje lastig.

Maar bovenal was het zo leuk!! Het waren ook twee drukke feestjes. Vrijdag was er in Perron ‘Secret Cinema’ en in Toffler was er ‘Joey Daniel & Jeff Moore’ van 300MPH. En het was beide feesten druk, los en er hing een super sfeer! Ik voelde me echt een mazzelaar. Ik vind het zó leuk om foto’s te maken en ik vond het heel erg fijn om er in deze context mee bezig te zijn. Want ik houd van uitgaan maar op deze manier ben je de volgende dag gewoon wat waard! Ik vind rondlopen en op onderzoek uit gaan heel erg leuk als ik op stap ben en dat is natuurlijk erg handig als je een beetje leuke foto’s wil maken. Ik heb dus beide avonden lekker rondgelopen, ik ben overal opgeklommen en heb geprobeerd vanuit de vreemdste hoeken foto’s te maken en ik hoop dat ze tevreden zijn met het resultaat! Zelf zie ik al vooruitgang in de foto’s van zaterdag ten opzichte van die van vrijdag dus dat is een goed teken. Ze gaan uiterlijk vanavond de deur uit dus…. Fingers Crossed!

Tita

  • http://www.facebook.com/susanne.nooteboompierce Susanne Nooteboom-Pierce

    Echt super om te lezen over je fotografie “avonturen”! Xx Susan

  • Vinyl_freak

    Een kijkje in ‘the mind of’ , lastig kan ik me voorstellen, dat lengte gebrek. Maar gezien je creatieve schrijven vind je daar ook wel een goede oplossing voor. Welkom op beatsessions!

  • Karin Verschoor

    Hi Leonie, O wat geniet van je pennenvruchten & je beschrijft het zo goed dat het is alsof ik er zelf loop te “gluren”. Maar blijf gewoon je ding doen, jou visie is in mijn leken ogen ook de enige juiste: niet van die standaard “mooie” plaatjes maar “life as it is”. En wat is er mooier dan dat?! Kus van Karin xxx

  • Pingback: 4 maanden later | Beatsessions.com()

beatsessions.com essential dutch edm platform