column_Weekender

Weekender

Zo mensen, het is weer zover. Vrijdag, eind van de dag, dus het weekend in zicht. En al is het vrijdag de dertiende, ik ben toch wel erg blij dat deze dag weer gekomen is. Morgen komt namelijk onze grote kindervriend weer aan en dat luid toch altijd wel weer die donkere, maar oh zo gezellige dagen in.

Maar om het wachten ietwat te verzachten beginnen we deze week natuurlijk weer met een heerlijk setje. Een of andere DJ Sneaky D gooit een erg fijn “For Those Who Like To Groove”-setje door je speakers. Enjoy!

In EDM wereld zijn ze zich blijkbaar ook aan het voorbereiden op de drukke Decembermaand. Echt veel nieuws kwam er niet uit. Er waren wat illegale feestjes in een supermarkt. Er waren wat danslesjes voor Tiësto van Oliver Heldens. En ik kwam de volgende mystery guest voor onze On Tours tegen. Natuurlijk direct ingelijfd met een dik contract.

Net zo’n dik contract als de winnaar van de Zuid-Afrikaanse editie van Someone’s Got Some Sort Of Talent. Waren we vorige week nog ontzettend blij dat Yahoo’s DJ verkiezing was afgeblazen, deze week laat toch weer eens zien hoe verschrikkelijk dit soort shows zijn. Ik ben blij dat ik zelf controle heb over de afstandsbediening(Hoi, Michiel!), mocht het ooit zo slecht met me gaan dat ik naar die treurbuis zou willen kijken.

Begrijp me goed, ik vind het fantastisch dat de deelnemer in kwestie een passie heeft en daarin wordt gesteund(/gepusht) door zijn familie. Maar is er serieus iemand die op deze winnaar heeft gestemd om zijn talent? Dit was de nummer twee. Absoluut niet mijn stijl van muziek, maar je ziet dat hij met eigen lyrics en stijl het honderd maal meer had verdiend om te winnen.

Maar nu vragen jullie je natuurlijk af waar ik zo op loop te ageren? Goed, gaan we. Dit is de winnaar van Zuid-Afrika’s Got Talent. De driejarige Arch Jr! De kleuter neemt naast de titel ook nog even 500.000 Randen mee naar huis, zo’n 32.000 Euro! Achja, wat maakt het dan nog uit wat je in huis hebt, toch? Hoeveel talent je ook hebt, tegen een schattige kleuter win je gewoonweg niet.

Maar leeftijd heeft er mogelijk niet veel mee te maken. Zo kwam ik dit pareltje van de Ierse editie van de Saturday Night Show tegen. Nee, dat is niet de winna(a)r(es) van het Eurovisie Song Festival van vorig jaar. Linda Martin is/was een bekende zangeres en tv-presentator die al in 1992 het Eurovisie Song Festival heeft gewonnen. Dat dit niet meteen betekent dat je dan zomaar alles kan zingen laat ze pijnlijk blijken door haar vertaling van de hit “Get Lucky” van Daft Punk en Pharrell Williams. Als nazorg heb ik gelukkig nog de correcte versie voor jullie. Next please!

Nee, doe me dan maar Colleen d’Agostino met een akoestische versie van Deadmau5’s hit “Stay”. Een lekker nummer met een diepere betekenis voor haar persoonlijk. Zij heeft de tekst namelijk op verzoek van de Mau5trap Records familie geschreven in een voor haarzelf donkere periode. Ze verloor in die periode namelijk haar vader. Eigenlijk had ze niet meer verwacht wat te horen na het insturen, maar tot haar verrassing ging Deadmau5 er volledig mee aan de haal. In plaats dat Colleen zijn nummer inzong, heeft hij om haar tekst een volledig nieuw nummer geschreven.

Een jaar na het overlijden van haar vader heeft ze het nummer zelf op haar album gezet. En afgelopen week heeft ze dus deze akoestische versie online gezet.

En terwijl wij hier langzaam steeds dichter bij de open haard gaan zitten, begint in Australië het weer net lekker op te knappen. En waar wordt het dan weer tijd voor? Juist, festivals! Het vervelende van die festivals is helaas dat ze meestal ontzettend veel energie kosten. Maar daar heeft het nieuwe festival “Off.the.GRID” een oplossing voor. Zij trekken de stroom voor hun feestje niet van de kabels, maar uit de lucht. Het idee is om het volledige festival met duurzame energie draaiende te krijgen. Het 5 meter hoge podium zal volledig draaien op zonne-energie.

De opbrengsten van het festival zijn bedoelt voor een duurzame elektriciteitscentrale bij Melbourne. En de opbrengsten van de energiecentrale worden weer gebruikt om het volgende feest mee te organiseren. Goed idee!

Jaja, dat was het weer. Ik ben ervandoor. Oh, sorry, natuurlijk laat ik jullie niet in de kou staan; Hier het “IEW & AWW”-momentje van de week. Choose wisely…

G’day, mates!

KinGuiN

beatsessions.com essential dutch edm platform