column_Weekender

Weekender

Hoei, vrijdag. Het begin van het Weekend der Weekenden! We hebben er zo lang op moeten wachten, hè? En de spanning is behoorlijk aanwezig, hoor, kunnen we het kunstje wat we 10, 15 jaar geleden deden nogmaals herhalen? Wij gaan uit van wel!

En omdat deze Weekender een beetje bijzonder is doen we er wel een lekker muziekje onder, maar nu een keer met beeld. Mar heeft een tijdje geleden op Beatsessions HQ namelijk ergens op een oude harde schijf onze eigen Gouden DVD teruggevonden waar het ontstaan en ons ding van DOTF goed uitgelegd worden. Met ondersteuning van bewegende foto’s uit het jaar 2000-vroeg. Na het terugvinden van de DVD heeft hij uren gespendeerd om deze over te zetten naar zijn YouTube-kanaal, waar we er nu allemaal lekker van kunnen genieten. So enjoy!

Na de verontwaardiging over de DJ MAG Top 100 vorige week gaan we deze week over naar de verontwaardiging over de DJ MAG Top 100. Van het hoofdkwartier kregen jullie al het nieuws mee dat de hele verkiezing een grote farce was, aangezien de Belgische broeders op vrijwel elk groot festival(Ja, ook de geruchten over andere festivals zoals TomorrowWorld zijn juist)voor €10 per uur tot 60 knappe, schaars geklede dames met ipads in hebben gezet, die de naïeve, onschuldige partygangers verleid hebben om de alvast ingevulde stemlijsten te complimenten met hun handtekening. Bij de weg, Dimitri Vegas & Like Mike plus management ontkennen absoluut niet dat ze deze hulpmiddelen hebben gebruikt. Ze noemen het zelf goed gebruik maken van de mogelijkheden van tegenwoordig.

Om nog wat olie op het vuur te gooien heeft DJ MAG ook nog even de net-niet winnaars, nummer 101 tot 150, naar buiten gebracht. En deze lijst herbergt eigenlijk ook nog een hele berg uitstekende DJ’s en producers. Zo zien we Noisecontrollers op 107 staan en vinden we Wasted Penguinz terug op plaats 125. Maar ook grote namen, zoals Fatboy Slim, plaats 144, komen we hier tegen. Nu wil ik niets afdoen aan de eerste 100, maar deze “B-lijst” bevat me toch ook wel een berg aan kwaliteit. Helaas zullen deze heren er wat harder aan moeten trekken om geboekt te worden, want iedereen weet dat het behalen van de eerste plek in de DJ MAG Top 100 zorgt voor een gegarandeerd volgeboekt jaar en dikke vergoedingsstijging. Dus hebben de heren Vegas & Mike volgend jaar in ieder geval genoeg budget om nog meer mooie dames rond te laten paraderen.

Achja, op vrijwel hetzelfde moment als die Top 100 wordt uitgebracht krijgen we ook de Bottom Top 100 DJs, een lijst, volledig samengesteld uit publieke stemmen tussen juli en oktober. En wat valt op? Het overgrote deel dat in de Top 100 staat, staat ook in de Bottom 100. Zo zijn de top 3 van de Top 100 nummers 6, 7, en 8 in de Bottom 100 en komen we grote namen als Yellow Claw, Headhunterz, My Dick, Carl Cox en Above & Beyond tegen. Het laat maar weer duidelijk zien dat smaken verschillen. Gelukkig.

Ook natuurlijk het gesprek van de week was de DRUGS! Die op de ADE weer voor dood en verderf hebben gezorgd. Halve volksstammen zijn weer omgekomen, duizenden mensen wacht lange gevangenisstraffen wegens grote drugsverkopen, enzovoort. Oh nee, dat viel allemaal eigenlijk wel heel erg mee. Tim Beumers, studiovriend en eindbaas, schreef er een goede blog over op zijn Facebook-pagina, het hoofdkwartier linkte het al en nu doe ik het ook gewoon nog eens. Mooi hè, dat internet?

En dan nog even wat science! Mar heeft zojuist de verhuur leeggetrokken om morgen het pittoreske gehuchtje Emst uit de slaap te houden. Ik hoop maar dat hij niet overdreven heeft en we onder de 1100 dB blijven. Op die manier maken we ook nog wat van de zondag mee.

Er waren namelijk op Reddit enkele slimme figuren die hebben uitgerekend wat er zou gebeuren met zoveel lawaai. Het blijkt dat de kracht achter 1100dB zo sterk is, dat dit een zwart gat zou kunnen creëren dat groter is dan ons zichtbaar universum. Simpele uitleg, genoeg energie in een kleine ruimte(Hallo, disco) gaat hetzelfde werken als massa. En een zwart gat is eigenlijk de ultieme vorm van massa. Dus genoeg herrie staat gelijk aan zwart gat. Uitgebreide uitleg, zie hier.

Poeh, we zijn er weer even doorheen. De bit-pen gaat neer, we gaan ons opmaken voor een nacht ultiem plezier in het Oosten van het land. Hopelijk mogen we zoveel mogelijk van jullie daar begroeten. En mocht je nou echt niet kunnen, geen nood, heb ik nog een klein vervangend cadeautje om je het weekend te laten doorkomen; Het “IEW & AWW”-momentje. Choose wisely…

Have a great weekend!

KinGuiN

beatsessions.com essential dutch edm platform