column_Weekender

Weekender

Ha, daar zijn we weer. Vrijdag, dus het weekend voor de deur. En het weer zit de laatste tijd ook ontzettend mee. Ik teken hiervoor voor de rest van het jaar. Maar dat zijn alvast twee van de drie zaken die een goed weekend voorspellen. De derde?? Een stel fijne vrienden, maar dat moet ook geen probleem zijn, toch?

En met dat stel fijne vrienden een muziekje luisteren is natuurlijk het perfecte begin van het weekend, dus laten we daar maar mee beginnen. Deze week weer eens eentje van huisheld DJ Sneaky D. Goede vent, goede vriend en goede DJ. Geen verdere intro nodig, toch? Enjoy!

Ik hou van muziek en ik hou van wetenschap. En als die twee samen komen, ontstaan er meestal hele mooie dingen. Slimme mensen die allemaal zeer ingewikkelde, maar mooie apparaten in elkaar zetten, of muziek op een bepaalde manier visualiseren.

Maar deze week zag ik weer eens iets op een geheel ander niveau. Bacteriën die muziek maken. En wat denk je? Ze maken EDM. Ja, echt. Het Interspecifics Collective heeft een speciaal apparaat gemaakt, het Energy Bending Lab. Dit apparaat, dat gewoon in een koffer past, herbergt allerlei speciale zelfgebouwde synthesizers, transductors en andere onderdelen, die het mogelijk maken om de bio-electrische activiteit van bacteriën te meten en dit om te zetten in hoorbaar geluid. Klinkt moeilijk, is het ook, maar de mensen van het collectief leggen hier en hier zelf een stuk beter uit hoe het werkt.

En nu het belangrijkst, hoe klinkt het? Tja, waar zouden we zijn zonder SoundCloud? De heren hebben daar een profiel vol gezet met, tja, hoe moet je het noemen? De muziek van bacteriën. Het is teveel om allemaal door te bladeren, maar deze, deze en deze vond ik in een vlugge gang door de lijst wel interessant klinken. Hier moeten toch wel een paar leuke samples uit te halen zijn?

Onze Hollandse held Armin van Buuren was trouwens weer eens in het nieuws. Hij is uitgeroepen tot gevaarlijkste beroemdheid van de online wereld. Opzij East en West coast, de Hollandse Kust komt eraan!

Het gaat hier natuurlijk niet over al die pistolen en bommen die hij in zijn huis verstopt, maar wat er als zoekresultaat terugkomt als je zijn naam intypt. Het overgrote deel van die links leiden namelijk naar virussen en malware. Hij is hiermee de eerste DJ en pas derde man die de jaarlijkse lijst van Intel Security aanvoert en neemt de plek over van Jimmy Kimmel, die de lijst vorig jaar aanvoerde. Anderen die Armin voorgingen waren bijvoorbeeld Brad Pitt, Katy Perry en Betty White. Hier het volledige persbericht met alle gevaarlijke namen.

Armin, inmiddels wel gewend aan het bovenaan staan op verschillende lijstjes, was toch wel onder de indruk van deze eer.

We maken wel vaker uitstapjes naar andere muziekstijlen die we respecteren en zeker als de heren en dames in dat genre de draaitafels mogelijk nog beter beheersen dan de meesten van ons, moet dat gedeeld worden.

Dit mixfeest, genaamd Red Bull ThreeStyle, is gemaakt in samenwerking met Red Bull(Mocht dat nog niet opgevallen zijn) en 40 grote scratch-artiesten, die gelukkig op de site van het evenement netjes onder elkaar genoemd worden.

Poeh, ik was er wel weer doorheen, wat een interessante week. Ik ga lekker afsluiten met ons laatste gezamelijke stukje vrijdag-sleur; Het “IEW & AWW“-momentje. Choose wisely…

Fijn weekend!

KinGuiN

beatsessions.com essential dutch edm platform