column_Weekender

Weekender

Hallo allemaal, zitten jullie ook zo vol ongeduld naar buiten te turen en te wachten tot het einde van de werkdag? Zeker nu de nazomer er zo goed uit ziet, kan ik niet wachten om naar buiten te stormen. Dus laten we maar snel beginnen met deze Weekender!

Allereerst natuurlijk even een lekker deuntje voor bij dat heerlijke herfstzonnetje. Deze week van Paul van Dyk, wie is er niet groot mee geworden. Enjoy!

Tja, voor het eerste verhaaltje reizen we weer eens af naar Verenigde Staatië, waar altijd alles groter is. Ook de feestjes. Zo hebben wij hier in België TomorrowLand, maar hebben ze aan de andere kant van dat grote water TomorrowWorld. En omdat de feeestjes groter zijn, zijn ook de problemen als die ontstaan van een grotere orde. Daar kwam de organisatie vorig weekend pijnlijk achter.

Ze lieten in Maart nog weten dat zelfs de campings een beleving op zich zouden worden. En ja, dat is het inderdaad ook geworden voor de vele duizenden bezoekers. In totaal werden zo’n 160.000 gasten verwacht op het feestje, dat drie dagen ging duren en zo’n 40.000 camping-gasten. De meeste festivalgangers die meerdere dagen gingen, konden rekenen op verschillende uitstekend geregelde voorzieningen en activiteiten, voor iedereen en in iedere prijsklasse. Zo waren er gewone campingplekken, maar ook een keur aan simpele en luxere verblijfplaatsen, waaronder blokhutjes, woonwagens met nette bedden en toegang tot een goed voorziene eettent met massages. En zelfs als je een soort van 4-sterren-hotel-behandeling wilde, kon dat op locatie geregeld worden. En dan natuurlijk met bubbelbad, privé-bar en butler service. Je kon het zo gek dus niet bedenken.

Het enige waar de organisatie geen rekening mee had gehouden, was het weer. En helaas zat dat ene kleine detail nu wat tegen. Zo erg tegen zelfs, dat er grote delen van het feestterrein afgesloten moesten worden, omdat alles in pure blubber was veranderd. Eerst werden enkele parkeerterreinen afgesloten, waardoor de dag-bezoekers en camping-gasten ineens een paar kilometer moesten verzamelen en met shuttlebussen of Uber-taxi’s naar hun bestemming moesten worden, of dit nu het festival zelf of hun slaapplek was. Vervolgens werden deze shuttle-services ook stil gelegd, omdat de voertuigen alle nog ietwat begaanbare paden helemaal kapot trokken en er helemaal geen doorkomen meer aan was. Het gevolg; Duizenden partybeesten die KILOMETERS moesten lopen door weer en wind, hun spullen op campings achter moesten laten, midden in de nacht op onverlichte wegen in de modder lagen te slapen, enzovoort. Een groot drama dus.

Zo zie je, groter is niet altijd beter. Nee, doe dan maar lekker klein en knus, zoals ons feestje op 24 Oktober!(Schaamteloze zelfplug, ik weet het…) En geen nood, volgens Google Streetview zijn de parkeerplaatsen zelfs in Emst al verhard.

Schreef ik vorige week nog een klein stukje over vriend Deadmau5 en zijn gaming-perikelen, blijkt hij deze week zijn volledig nieuwe website te hebben gelanceerd, met eigenlijk 24/7 een live-stream, verzorgd door hem en Twitch. Het ene moment is hij lekker aan de Rocket League, om vervolgens zijn creatieve uitspattingen live met de wereld te delen. En mocht hij er zelf niet zijn, staat er lekker een muziekje aan, fijn voor op de achtergrond. En natuurlijk is er ook een chatbox-integratie, om al je dagelijkse verhalen met de rest van de Horde te delen.

Zoals jullie onderhand wel weten, hou ik van muziek die op een aparte manier wordt gebracht. Dus toen deze meneer zijn buisje liet horen, moest ik dat natuurlijk even opslaan om met jullie te delen.

En nu we het toch over “Die is goed met buizen” hebben, ik kwam deze kekke glijbaan nog tegen. ’t Is jammer dat mijn huis gelijkvloers is, anders was dit toch wel een erg leuke uitbreiding geweest.

En dan nog even een aanvulling op mijn stukje over de Batband van een paar weken geleden. Mocht je het idee nou best leuk vinden, maar bang zijn dat de door ons zo aanbeden bass dwars door je lichaam gaat missen, geen nood. Daar is natuurlijk ook alweer over nagedacht. Op CrowdSupply, een soort Kickstarter, proberen ze nu de financiering rond te krijgen voor de BassAware Drop. Met eigenlijk dezelfde soort techniek als in de Batband, maar nu geplaatst tussen je schouderbladen, wordt een trilling gegenereerd in je lichaam, die doortrekt naar je oren en daar als “hoorbaar” geluid weer wordt opgepikt door je hoorzenuw.
Het apparaat werkt zowel met een eigen geluidsdrager(bijvoorbeeld je mobiel) als met een microfoon voor omgevings-muziek. Je kan het dus ook aantrekken naar een feestje, als je vermoed dat ze niet genoeg subwoofers hebben staan. Al denk ik dat de beveiliging wel even tweemaal achter de oren krabt als je hiermee naar binnen wilt wandelen.

Zo, ja, het zit er weer op, mijn weekoverzichtje is weer compleet. Dus laat ik jullie achter met de laatste zware keuze van vandaag; Het “IEW & AWW”-momentje. Choose wisely…

Fijn weekend!

KinGuiN

beatsessions.com essential dutch edm platform