column_Weekender

Weekender

Pffffff, is het al tijd? Deze week kroop maar voorbij. Gelukkig, eindelijk vrijdag. Moet. Nog. Even. Volhouden! Hopelijk was jullie week ietwat minder gestrest. En anders heb je dit weekend ook dubbel en dwars verdiend!

En hoe vieren we dat weekend dan? Juist, met een lekker muziekje erbij. Dus laten we daar maar mee beginnen. Deze week een lekker deuntje van Bass-D. Lekker hard om al die zorgen van de week van je af te schudden. Enjoy!

Tja, stressen op het werk. Iedereen heeft er wel een last van. Vooral als die stress door externe factoren wordt veroorzaakt. Daar kan Dub Architect over meespreken. Meneer heeft een geheel eigen setup gemaakt om zo de kunst van Dub Mixing naar de mensen toe te kunnen brengen, waar de meeste Dub Mixing artiesten dit in de studio doen. Dat niet iedereen precies begrijpt wat dat inhoud, maken de twee dames in dit filmpje pijnlijk duidelijk.

De man lost het heel netjes en professioneel op. Ik heb het wel eens anders gezien. Ik denk dat deze DJ blij mag zijn dat hij niet in een stripclub werkt. Of in India woont.

Maar gelukkig komen er ook weer mooie zaken uit dit soort situaties, zoals deze waanzinnige sample!

En dan goed nieuws(Of slecht, ligt aan je smaak) voor de gamers onder ons; Darude brengt een custom soundpack uit voor de game “Counter-Strike: Global Offensive(CS:GO)“, een schietspel waar miljoenen in omgaan. Dit betekent dat je straks enkele van zijn creaties kan horen als de ronde afgelopen is en het scorebord getoond wordt. Je kan in CS:GO namelijk zelf je menu- en “overwinningsmuziekje” kiezen, wat iedereen hoort als jij bovenaan staat. Sinds gisteren beschikbaar, dus ik ga van het weekend lol hebben.

Het soundpack wordt uitgebracht om zijn nieuwe album “Moments“. Of de kneiterhit “Sandstorm” er ook in verwerkt wordt, wilde hij niet zeggen. Het zou wel logisch zijn, aangezien het nummer bij ontelbaar veel fan-made CS:GO-filmpjes gebruikt wordt.

Achja, goed voorbeeld doet goed volgen. Enkele maanden geleden heeft Deadmau5 namelijk ook een soundpack uitgebracht, alleen voor een andere game; DOTA 2. Deze MOBA is momenteel de beste game om goed geld in te verdienen, met regelmatig toernooien waarbij miljoenen in de prijzenpot zitten.

En hij mocht daarom ook een paar weken geleden optreden(En trollen natuurlijk) tijdens zo’n toernooi, met slechts 18 miljoen dollar om te verdelen tussen de deelnemers. De winnaars namen als team 6,6 miljoen mee naar huis. En een team bestaat uit 5 spelers, dus reken maar uit wat die “puisterige pubers” op hun bankrekening mochten bijschrijven.

Zo, dat was wel weer genoeg voor deze week, tijd om onder een goed spel een lekker deuntje te zetten. Nog even de laatste dingetjes regelen en dan de deur dicht. Maar natuurlijk niet voor ik jullie voorzien heb van de laatste zware beslissing van de week; Het “IEW & AWW“-momentje. Choose wisely…

Fijn weekend!

KinGuiN

beatsessions.com essential dutch edm platform