column_Weekender

Weekender

Eindelijk, daar is het weekend weer. Fijn weer twee dagen jezelf kunnen zijn en leuke dingen doen met vrienden en familie. Mijn weekend zit weer volgepland, dus laten we maar snel beginnen!

Maar eerst natuurlijk weer een deuntje om van te genieten tijdens het lezen. Deze week een lekker setje van het Decibel festival vorige maand. Paul Elstak, Darkraver, Ruthless & The Viper, ach, waarom ook niet. Enjoy!

Al rondsurfend kwam ik weer eens een interessante Kickstarter tegen. Deze keer een nieuw soort headset, de Batband. Nee, niet een band van Batmans die sponsors zoekt. Het is een nieuw soort headset. Eentje zonder speakers, maar met een ander soort transducers. Dit zijn apparaatjes die een bepaalde energie omzetten in een andersoortig energie. Een goed voorbeeld is een speaker, die zet een elektrisch signaal om in geluid.

Maar de mensen van Studio Banana Things gebruiken een transducer dus om in plaats van direct geluid, trillingen op te wekken die via beengeleiding worden “gehoord”. De techniek is niet nieuw, het wordt ook gebruikt bij bijvoorbeeld dove of slechthorende mensen, die via een BAHA, een hoortoestel met een schroefje op je schedelbot, weer kunnen horen. Natuurlijk hoef je voor deze Batband geen stuk ijzer in je hoofd te laten zetten, de headset wordt net iets boven je oren gedragen.

Het voordeel van dit apparaat is dat je je oren vrij hebt voor je omgeving, terwijl je toch kan genieten van muziek of kan bellen met iemand. Hoe het zit en hoe het gaat klinken is natuurlijk de vraag, maar het doel van de Kickstarter is al ruim gehaald, dus er zijn een boel mensen die er vertrouwen in hebben.

Ach ja, en dan drie klikken verder kom je uit bij de heropening van de grootste superclub van AziĆ«, de Zouk Kuala Lumpur. De Zouk was al gevestigd in Kuala Lumpur sinds 2004, maar sinds 21 Augustus hebben ze een nieuwe locatie in een gebouw tweemaal zo groot als het oude. Een terrein van zo’n 10.000 vierkante meter herbergt in totaal 11 verschillende ruimtes over verschillende verdiepingen en een ondergrondse parkeergarage.

De bouw heeft in totaal 3 jaar geduurd en kostte zo’n 10 miljoen dollar. Er is van alles te vinden en voor ieder wat wils. Er is zelfs een zeer exclusieve club, waar je alleen binnenkomt met het wachtwoord dat je bij je reservering met verplichte bottle-service krijgt. Om vervolgens achter in de hoek een bar met slechts 1200 flessen Dom Perignon te vinden. Ach, ik kan er een boel over schrijven, maar de heren van YourEDM hebben dat al heel mooi hier gedaan.

En dan dat Spinnin’ Records. Die gasten worden de laatste tijd best vaak in het nieuws gezien. Een paar weken geleden meldden we al dat ze waren uitgeroepen tot Beste Indie Label. Vlak daarna natuurlijk het brekende nieuws van de breuk tussen hen en Martin Garrix. Ze hebben ondertussen ook een eigen Twitch-kanaaal waar ze zo’n 24/7 hun muziek ten gehore brengen, dus daar kom ik ze dan weer vaak tegen.

Maar wat ik van de week weer van ze tegenkwam, moet toch wel het dieptepunt(Of hoogtepunt, ‘t is maar hoe je ermee om gaat) zijn van de afgelopen tijd. Een nieuwe video-clip van Tujamo & Danny Avila met de naam “Cream” neemt het internet over. Niet om de fantastische muziek of goed uitgedachte clip. Nee, om totaal het tegenovergestelde. Maar het kan nog erger. Wel even een ernstige waarschuwing vooraf; NOT SUITABLE FOR WORK! Dus niet klikken als je je kantoordeur nog niet achter je hebt gelaten! Maar goed, hier de uncut clip in kwestie.

Ja, inderdaad, ik heb het ook wel weer genoeg internet voor deze week gehad. Dus nog even snel die laatste gezamelijke happening; Het “IEW & AWW“-momentje. Choose wisely…

Have an awesome weekend!

KinGuiN

beatsessions.com essential dutch edm platform