column_Weekender

Weekender

Hoera, het is weer zover. Vrijdag. Eind van de dag. Eind van de werkweek. Lekker weekend vieren! En omdat het weer niet gaat meewerken, moeten we er zelf maar een heet weekend van maken. Ik ben er klaar voor, jullie ook?

Seuw, eerst maar even een lekker muziekje op. Deze week weer eens iets uit eigen stal, een jaartje geleden alweer gaf meester Sneaky D een lesje Hiphouse waar je U tegen zou moeten zeggen. Lekker muziekje om even terug te denken aan die mooie zomer van 2015. Enjoy!

Dit soort setjes hoor je natuurlijk eigenlijk met een lekker biertje of blowtje in het zonnetje te verslinden. Of fijn in je cabriootje over de boulevard van Scheveningen, mits daar een goede installatie in aangebracht is natuurlijk. Lekker hard, zodat je de bas tot diep in je botten (Of andere lichaamsdelen) voelt.

En laat Peugeot je daar nu bij gaan helpen. Nouja, helpen, het is een conceptcar die over 2 weken wordt getoond op een of andere grote auto-beurs. Hij heet de Peugeot Fractal en is ontworpen rond de rijder en zijn muziek. Peugeot vond namelijk dat al die speakers en versterkers in gemodde auto’s best hard gaan, maar wel wat zuiverder konden klinken en wat mooier konden worden weggewerkt. Dus riepen ze de hulp in van SubPac, een bedrijf gespecialiseerd in bas. En wat hebben ze nu precies gedaan? In plaats van wat losse subwoofers op je hoedenplank, zijn je stoelen nu de plek waar de heerlijke diepe tonen vandaan komen. Dit geeft een totaal andere beleving van de muziek(Zeggen ze, ik heb me al aangemeld als tester, maar nog niets terug gehoord), door de lage frequenties rechtstreeks je lichaam in te stralen. Het systeem is trouwens ook gewoon los te krijgen. Schijnt ideaal te zijn als je buren hebt(Mar, als je ooit nog eens verhuist).

Ook is de elektrische auto uitgerust met een slim audio-systeem, dat bijvoorbeeld voetgangers en fietsers met geluidssignalen waarschuwt(Want elektrische auto’s hoor je natuurlijk niet aankomen), is het interieur voor 80% afkomstig uit 3D-printers en eigenlijk ziet hij er ook gewoon erg mooi uit. Voor meer foto’s en video’s, kijk op de Peugeot FB-pagina.

Helaas blijft het waarschijnlijk een concept-car, dus de kans is groot dat hij nooit verder komt dan de beurs. Jammer, maar gelukkig kwam ik het volgende speeltje alweer tegen, dat ook daadwerkelijk te verkrijgen is, de Monster GODJ. Een 2-mobieltjes-groot apparaatje met 2 schermpjes, een paar knopjes en een crossfader. Simpel concept, goed uitgewerkt. Dus dat wordt weer sparen. Maar goed dat ik dat GF-stapeltje ook gewoon bij de equipment kan leggen…

Of misschien tijd voor een bijbaantje. Vriend Deaz D had nog een plekje over, las ik van de week. Maar aangezien mijn stem ongeveer dit resultaat heeft, is het mogelijk niet de beste carrière-move.

En dan nog even wat aandacht voor idioten. Die zijn er genoeg op deze wereld en soms vraag ik me echt af wat mensen bezielt. Ik hoop dat er niemand onder liep. De gast maakt een val van zo’n 20 meter en komt er wonder boven wonder zonder kleerscheuren vanaf. Hoofdzakelijk omdat hij amper kleren aan had.

Zo, dan mag het weekend nu toch echt gaan beginnen. Die paar dagen waarin angst en plezier meestal vlak bij elkaar liggen, dus hier alvast een opwarmertje; Het “IEW & AWW”-momentje van de week. Choose wisely…

Fijn weekend!

KinGuiN

beatsessions.com essential dutch edm platform