column_Weekender

Weekender

Ha, zijn jullie er weer? Klaar met werken en smachtend naar het weekend? Mooi, dan heb ik nog wat leuke linkjes voor jullie om alvast een beetje in de stemming te komen. Dus tot na de break!

Zo, eerst een muziekje opzetten. Ik kwam deze week een lekker Oldschool setje tegen van DJ Bass-D, van de al eeuwig op het podium staande Bass-D & King Matthew. 100 nummertjes in 80 minuten, er zijn er maar weinig die dat zo goed kunnen als deze man, so enjoy!

Mocht je door dit setje lekker in de stemming zijn gekomen en nu een fijne locatie zoeken om eens lekker los te gaan, hier een tip. Ik kwam een zeer exclusieve locatie tegen, ooit eigendom van de Koningin van Engeland geweest en overgenomen voor een bedrag van maar liefst 8,5 miljoen Pond, zeg maar zo’n 11,5 miljoen plEuro. Maar dan heb je ook wel wat; Kale muren, dikke deuren en een knusse dansvloer. Het was vroeger namelijk een gevangenis. Tot 2011 mocht je er bijna niets, nu kan je er lekker los in het weekend.

Het was in de vorige eeuw een gevangenis voor mensen met schulden en daarom ook niet echt een van de strengste gevangenissen in het land. Het stond bekend als “Hansbrow’s Hotel” en volgens de verhalen en afbeeldingen van een etser die er zelf zat, waren de “cellen” goedverzorgd met open haard en hadden de “gevangenen” zelfs dienaren.

Nu de zomervakantie er zo goed als op zit, loopt ook het drukke seizoen voor de DJ’s ten einde. De mannen en dames hebben weer wekenlang soms wel 7 dagen in de week op de grootste feesten en festivals gestaan, om vervolgens in de vrije tijd alleen nog maar de rug van een vliegtuigstoel te zien. Loop voor nog meer vermakelijke reisverslagen even de tijdlijn van Cem en Steve door, je zou bijna medelijden met ze krijgen.

En nu we toch Steve even aanhalen; Zoals Deadmau5 de Coffee Run heeft, heeft Darkraver tegenwoordig zijn eigen serie, de tankparties. Je vind ze op het web bij Dumpert: Deel 1, deel 1a en deel 3. En ja, de telling klopt, deel 2 was wel gepland, maar na een kleine oproep op FB vond de politie het toch niet zo’n goed plan, dus…

En tot slot nog even wat leuke dansers, die er wel zin in hebben. Het is een beetje als IEW & AWW, maar dat merk je vanzelf wel. Die lichtjes in schoenen kom ik de laatste tijd trouwens wel vaker tegen, jeugdsentiment!

Achja, nu we het er toch al over hebben, laten we maar ook meteen afsluiten. Dus hier het “IEW & AWW”-momentje van de week. Choose wisely…

Have a great one!

KinGuiN

beatsessions.com essential dutch edm platform