column_Weekender

Weekender

Hoi hoi, gezellig dat jullie weer even langskomen. Al een beetje klaar voor het weekend? En nog belangrijker, klaar voor de waanzinnig hete, fantastisch zonnige, altijd lekkere Hollandse Zomer die zondag begint? Hier op Beatsessions HQ staan we al met badslippers en zwemband klaar om naar het strand te rennen!

Maar eerst natuurlijk nog even een leuk stukje proza over de afgelopen week. En hoe kan je dit nou beter tot je nemen dan onder begeleiding van een fijn mixje van het opperhoofd, DJ Sneaky-D. Paar maandjes geleden heeft hij een heerlijk clubmixje op het alom bekende SoundCloud gezet. So, enjoy!

Zo, en wat viel er nog meer op de afgelopen tijd? Nou, weet je nog, die tijd dat we nummers uit andere muziekstromingen pikten en daar dan onze eigen bas onder zetten, leuke loopjes en sampletjes maakten, het in Fasttracker plempte en vol trots onze nieuwe sound lieten horen aan iedereen die het wel en niet wilde horen? Ook Zedd is natuurlijk zo begonnen. En een paar jaar geleden heeft hij dit met een nummer van de metalband Periphery gedaan, namelijk het nummer “Icarus Lives”. Niet vreemd, aangezien Zedd zelf ook jaren bij een rockband heeft gezeten, voordat hij in de EDM terecht kwam. Zijn interpretatie van dat nummer vind je hier.

Maar nu, jaren later, blijkt drummer Matt Halpern van diezelfde band Periphery, dus ook weer fan te zijn van Zedd. En om hem te bedanken voor de remix van hun nummer, drumt hij over een nummer van Zedd, “Straight into the fire”. Lekker nummer en een fijne drummer, dus goede combi!

Mocht je nu nog op zoek zijn naar die ene soulraver voor in je leven, is er nu eindelijk een house-tegenhanger van Tinder, Grinder, of waar je smaak dan ook ligt, te weten Glance. En in plaats van kwantiteit over kwaliteit zoals in Tinder, worden je matches beperkt tot bezoekers die naar hetzelfde feest gaan als jij. De app draait momenteel als beta in ons kikkerlandje en nog niet alle feesten staan erin, dus verwacht niet direct dé oplossing in handen te hebben voor je sociale incompatibiliteit. Maar je weet het maar nooit en als je toch al je toevlucht zoekt bij dit soort apps, waarom niet eens testen, toch?

En hadden we een tijdje geleden Diplo die wat water uitprobeerde (waarvan de duurste rond de 100.000 dollar per fles was!), nu heeft hij samen met zijn vriend 2 Chainz weer wat zonnebrillen langs laten komen. Naast wat leuke en zeker betaalbare modellen, komt de zonnebril waar het natuurlijk allemaal om gaat. Of de prijs mee of tegenvalt, zie je hier.

Ohja, mocht je dit weekend toevallig nog in de buurt van de Chineze Muur zijn, er wordt een feestje gehouden ter hoogte van kilometerbordje x. Alle regels van UNESCO aan zijn laars lappende, viert organisator “Shanghai’s Mansion Cultural Center” dit jaar voor de tweede maal het Yinyang music festival op deze beroemde muur. Met slechts 2000 toegangskaartjes lijkt het me trouwens niet dat de muur erg vol komt te staan. Zie hier de aftermovie van vorig jaar. Ziet er leuk uit!

Tja, en dan is nu de tijd aangebroken om weer afscheid te nemen en jullie van het weekend te laten genieten. Maar natuurlijk niet zonder dat allesbepalende moment; Het “IEW & AWW”-momentje van de week. Choose wisely…

Have fun!

KinGuiN

beatsessions.com essential dutch edm platform