column_Weekender

Weekender

Hallo, hallo, is daar nog iemand? Of zit iedereen nog met z’n gat op het strand in Verweggistan? Achja, wat maakt het uit, ik klim weer op het toetsenbord om jullie de komende tijd over het wel en wee uit onze scene te vertellen. Dus hop hop, tot na de break…

En traditioneel natuurlijk eerst een leuk deuntje voor onder het lezen of slapen gaan. Deze week doen we er eentje uit Engeland, van vriend Kutski. Lekker en lekker hard, goed begin van het weekend toch? Enjoy!

Zo af en toe, tussen de buitenlandse tripjes en het gamen door, miste ik dit blog wel. Maar een korte blik op mijn toch nog steeds groter wordende verzameling links van de afgelopen maanden maakte duidelijk dat het ook kommertijd was onder de DJ’s, producers en aanverwanten. Want mijn God, het enige waar de laatste tijd over geschreven werd naast de feestverslagen, was drama. Pure, onvervalste drama. Als in, je had er een soap over kunnen schrijven. DJ’s die, waarschijnlijk na een zwaar weekend, elkaar over van alles en nog wat aanvielen, Twitter-gevechten, afgezegde boekingen, beledigingen, enzovoort. Sappig voer voor de roddelpers, die daar ook flink gebruik van maakte.

Maar dat doen wij niet, we houden het hier natuurlijk gewoon oude-school stijlvol. Dus gaan wij het hebben over pijpen. Deze jongeman is daar namelijk erg goed mee. En deze trouwens ook wel.

Mocht je toch naar ietwat professionelere geluiden willen luisteren, goed nieuws! Want de helden van Faithless brengen een nieuw album uit, wat Faithless 2.0 zal gaan heten! Op het album zullen, naast een paar nieuwe nummers van deze epische band zelf, een hele reut klassiekers staan, die geremixt zijn door artiesten als Tiësto, Eric Prydz, Above&Beyond, Avicii en Armin van Buuren. Ik kan niet wachten, in September moet het album te verkrijgen zijn.

Blijkbaar hebben ze in de VS ook een soort van bouwvak, want sommige festivals lijken opgebouwd te zijn door de vakantiekrachten. Zo hadden ze op het Electronic Daisy Carnival in Las Vegas een klein probleempje op de BassPOD stage. Op de eerste avond van het festival stonden de heren Getter & Trollphace het publiek lekker op te zwepen. Maar blijkbaar had de stagiaire alle apparatuur van het podium, inclusief licht en waterkokers, via 1 verlengsnoer aangesloten. Dus deed het hele systeempje tot tweemaal toe een paar keer boem en toen niets meer. De tweede keer zelfs een uur lang. Even Apeldoorn bellen, zullen we maar zeggen.

Oh, en ik kwam ook nog een lekker linkje tegen bij onze goede vrienden van VKMag. Mocht je al, net als ik, wat gaten in je geheugen krijgen en net de naam van die ene fantastische oldschool houseplaat vergeten zijn, grote kans dat hij in dit lijstje voorkomt. Een uitstekend overzicht!

Zo, om jullie weer langzaam aan mijn hersenspinsels te laten wennen, zal ik ‘m deze week niet te lang maken. Dus maar weer over naar dat ene, allesbeslissende moment van de week; Het “IEW & AWW”-momentje. Choose wisely…

Have a great weekend!

KinGuiN

beatsessions.com essential dutch edm platform