column_Weekender

Weekender

Hallo allemaal, hoe is het? Ook lekker aan het wegsmelten in het zonnetje, of nog het geluk op kantoor te mogen zitten met airco? Nou, hier is het wegsmelten op kantoor, want airco is maar een raar woord. Dus laten we deze week lekker luchtig afsluiten en geen nood, morgen is alles weer een stuk koeler.

Deze week ter ondersteuning een nieuwe set met oude, vertrouwde sounds van onze grote housevriend, DJ Vince. Live opgenomen toen we weer gezellig met z’n allen op een kleedje zaten of schande spraken dat de Koning niet meer wilde koekhappen, afgelopen Koningsdag. Enjoy!

En wat was er nog meer te ontdekken? Natuurlijk, na Vince te hebben zien draaien op zijn eigen feestje, vond Wim-Lex het wel een goed idee om ook eens te kijken of hij ook geluid uit een stel CDJ’s kon krijgen. En warempel, het werkte. Koningin Maxima, in het verleden groot feestbeest, helemaal trots natuurlijk. En ach, als er nou eens wat Chicago Sounds in dat Wilhelmus zouden worden verwerkt, hoor je mij niet klagen.

Maar goed, ze gingen in ieder geval lekker los op de dansvloer. En de DJ had het ook goed naar zijn zin, jammer alleen dat hij om 9 uur naar bed moest. Deze kleine man is DJ John Anthony Santoro, het zoontje van een miljonair/eigenaar van een grote club en organisator van festivals. Hij is al sinds zijn zesde aan het draaien en hij schijnt nog echt talent te hebben ook. Helaas ben ik nog geen (stukje van) een set van hem tegengekomen waar we echt zijn kunsten kunnen horen.

Maar misschien mag hij van z’n ma nog even een Disney-filmpje kijken. Tja, dan weet ik wel welk kanaal hij bezoekt op Youtube. Namelijk het kanaal van de waanzinnig getalenteerde Pogo. Dit remix- en mashup-wonder heeft een voorkeur voor Disney- en klassieke films en voorziet niet alleen de liedjes van een nieuwe, melodieuze sound, voor een berg van zijn remixes maakt hij er zelfs een videoclip bij. Zeker het bezoeken, volgen en liken eens waard en mocht je op een nacht moeilijk in slaap komen, playlist op repeat en dream away!

Tot slot kwam ik nog een lekker geluidje tegen voor de wat ouderen onder ons, die ook wel van een “analoog” instrument kunnen genieten. Ik zal er maar niet bij vertellen dat het een medley is van Daft Punk, anders denken jullie nog dat ik voor hun PR-bureau werk. Maar mocht het geluid van het Showhawk Duo jullie bevallen, bezoek ook eens hun website, alwaar de heren nog wat andere clips hebben geplaatst. Gewoon weer ’s even wat anders.

Jaja, was me het weekje wel weer, hè? Maar ik zal jullie niet langer ophouden. Nog even snel de moeilijkste keuze die je gaat maken deze week en dan lekker weekend vieren; Het “IEW & AWW”-momentje is wederom hier. Choose wisely…

Have fun!

KinGuiN

beatsessions.com essential dutch edm platform