column_Weekender

Weekender

Hallo allemaal, iedereen weer klaar voor het weekend? Aanbevolen stap(pen)plan: Vanavond los, morgen brak, zondag heerlijk op een terrasje in het zonnetje bijkomen. Voorstel geaccepteerd, vergadering kan gesloten worden? Mooi, dan nog even door dit laatste stukje week en tekst heen en snel over tot de uitvoering!

En natuurlijk allereerst weer even een stukje begeleidend geluid. Deze week viel me oor op een setje van mijn Haagse Held Darkraver. In 2013 ging hij weer eens ouderwets los op Back2School. Wel toepasselijk zo direct na de schoolexamens, toch? Enjoy!

Zo rondsurfend op internet kom je tegenwoordig de gekste dingen op de raarste plaatsen tegen. Maar het setje dat ik deze week op SoundCloud tegen kwam, is weer echt een verhaal apart. Ooit de paringsroep van een spin gehoord? Normaal is dit niet hoorbaar voor het menselijk oor, maar door een stel knappe koppen met een Laser Doppler vibrometer in een kamer op te sluiten krijg je soms best grappige resultaten. Het apparaat wordt gebruikt om met een laser de trillingen van een bepaald object te registreren. En dat kan weer omgezet worden in hoorbaar geluid.

En wat er deze week nog meer opviel? Tja, best wel een boel eigenlijk. Allemaal situaties die toch net even iets anders waren dan je verwacht. Zo kwam ik deze agent tegen, die gezellig een dansje doet en het publiek opzweept tijdens het Movement festival. En dan kwam ik ook dit filmpje tegen van de assistent-manager van Kygo, die een dame red van een flink stel ernstige brandwonden. Op zich geen hele rare situaties, alleen verwacht je beide hoofdrolspelers in het andere filmpje.

Maar goed, zo zie je tegenwoordig ook steeds meer DJ’s toch utstapjes maken naar andere vakgebieden. We hebben het dan bijvoorbeeld over DJ’s die ineens stukken boek gaan schrijven, er bruiloftspartijtjes bij gaan doen of een baan als weerman ambiĆ«ren. Hoe zeggen ze dat ook alweer in de Verenigde Staten van New Amsterdam, Armin? “Don’t quit your dayjob yet”, toch?

En wat te denken van al die mensen die ook ineens interessant gaan doen als DJ? We hebben het dan natuurlijk over figuren als Miss Hilton of “heren” als Caked Up.

Maar soms is een beetje invloed van buitenaf ook heel leerzaam, zoals deze kwieke dame ons laat zien.

Achja, de wereld is gewoon een beetje gek. Gelukkig blijven sommige dingen zoals ze horen. En dat laat deze mini-docu over onze favoriete vrienden uit Zweden zien, waarin ze vertellen over “het leven na SHM”. Axwell /\ Ingrosso laten zien dat ze nog steeds doen waar ze van houden en dat zouden we allemaal moeten doen. Voor hen is dat muziek maken en feesten. En geef ze eens ongelijk.

Zo, dat was wel weer genoeg voor deze week. Tijd om de aangenomen agenda in daden om te zetten. Oh, nog even voor het afsluiten; Het “IEW & AWW“-momentje van de week. Choose wisely…

Fijn weekend!

KinGuiN

beatsessions.com essential dutch edm platform