column_Weekender

Weekender

Hallo allemaal, iedereen klaar voor het laatste gratis lange weekend tot het weer koud wordt? Het belooft goed weer te worden (mag ook wel eens halverwege mei) en er staan ook een boel feestjes gepland. Dus snel door dit laatste stukje werk van de week heen en op naar de zon!

Eerste punt van de week, het ondersteunende livesetje. Kan er een lange intro over gaan houden, maar volgens mij hebben deze twee helden geen introductie nodig, alleen de namen melden is al genoeg om te klikken. Dus bij deze, Darkraver vs. DJ Vince. So enjoy!

Een ieder die al even op internet zit kent ze wel, de algemene regels van internet. En zeker mensen die jonger zijn dan ik, behoren te weten hoe het internet reageert op meestal redelijk simpele verzoeken over koeien en Eiffeltorens. Zo niet Afrojack. Afrojack leek het verstandig om het internet te vragen of ze een foto van hem konden aanpassen. En natuurlijk waren er meer dan genoeg mensen die hem wel even wilde “helpen”. De resultaten in de comments mogen er zijn! En al weten ze niet helemaal hoe linken en plaatjes werken op dat grote internet, bij YourEDM hebben ze de plaatjes allemaal uitgezocht en in een overzicht geplaatst. Let wel, na klik op foto, even terug om de volgende te kijken. Op Twitter en andere sociale media zijn de resultaten trouwens te vinden op #AfrojackInParis.

En nu het toch bijna weekend is, misschien eens even kijken of me boodschappenlijstje al compleet is. Er kwamen deze week namelijk wel weer wat leuke spulletjes en ideeën voorbij.

Normaal probeer ik het ver van me weg te houden, want politiek is tegenwoordig gewoon huilen met de pet op. Maar toch, zo heel af en toe, schijnen die vastgeroeste pluche-ridders wel eens een kijkje te nemen in de wereld zoals wij die kennen; de realiteit. D66, nouwja, de jongeren-afdeling daarvan, heeft afgelopen week de eerste XTC-shop ter wereld geopend. Dit om te laten zien hoe de reguliere verkoop eruit zou kunnen zien.

Maar nu niet allemaal tegelijk richting de Rosemarijnsteeg 10 te A’dam vertrekken. De pillen, die dus echt in de winkel liggen, zijn namelijk placebo’s, oftewel nepperts. Beetje dezelfde rommel dus die je in dezelfde stad dus op straat koopt, maar dat is een ander verhaal. De Jonge Democraten willen met dit initiatief laten zien hoe gereguleerde verkoop eruit kan zien, met leeftijds- en kwaliteitscontrole, voorlichting, enzovoort. Ondertussen kan je op de site ook je handtekening achterlaten voor een burgerinitiatief. Bij 40.000 handtekeningen is de Tweede Kamer verplicht het eens op de agenda te zetten. Ochja, niet geschoten is altijd mis, toch?

En dan kwam ik dit leuke speeltje nog tegen, het zoveelste Daft Punk-merch dat ons moet zoethouden tot de Lego-set uitkomt. En heel vervelend natuurlijk ook dat net het vakantiegeld binnenkomt. Er zijn er nog enkele, dus ik gok dat er ergens in Spijkenisse op dit moment een iDeal-transactie wordt afgerond.

En dan tot slot nog even dit hebbedingetje, voor de dierenliefhebbers onder ons (steekt hand op). Grappig toch? En je hebt kans dat je terrorkatten eindelijk eens de hoezen van je plaatjes met rust laten als ze hiermee mogen spelen.

Doe er om het helemaal compleet te maken nog dit midi-keyboard bij en ze kunnen direct mee op tour met David Guetta. (Ja, wederom kassagerinkel in Spike city..)

Ja, volgens mij was dat het wel weer. Setje is bijna afgelopen en het weekend lonkt aan de andere kant van mijn kantoordeur. Ik zeg, lekker weekend vieren na nog even het allerbelangrijkste moment, het “IEW & AWW”-momentje van de week. Choose wisely…

Have a great one,

KinGuiN

beatsessions.com essential dutch edm platform