column_Weekender

Weekender

Hallo allemaal, weer lekker naar het weekend toegewerkt deze week? Hopelijk nog wel wat zon mee kunnen pakken? Mooi, nu nog even die flinke lap tekst van mij doorspitten en je hebt het wel weer verdient, dat weekend!

Laten we maar weer lekker beginnen met een fijn setje ter ondersteuning van deze Weekender. Deze week even iets totaal anders dan vorige week, we gaan een paar tandjes harder en wel met onze grote vriend DJ Vince. Ruim een jaar geleden was onze beukterrorist te gast bij de Masters of Hardcore Empire of Eternity Podcast en deze fijne jongens delen dit natuurlijk ook op SoundCloud. So enjoy!

En dan meteen maar nog meer goed nieuws; WE DID IT! Er zijn 10.000 supporters voor de Lego-set van Daft Punk waar ik al eerder de aandacht op richtte. En dit betekent dat de Lego Group serieus gaat kijken of ze dit kunnen uitvoeren. Ik zou het fantastisch vinden en het eerste doosje Lego in jaren dat ik voor mezelf mag kopen. Nu maar hopen dat Lego het ook echt gaat uitvoeren, we houden het in de gaten.

Maar goed, mocht die set er onverhoopt toch niet komen, heb ik al wel een leuk ander hebbedingetje om aan te schaffen gezien. Namelijk dit apparaat; Een draaitafel zonder naald, met laser. Dan denk je natuurlijk, ja maar, dat is toch hetzelfde als een CD? En is digitaal dan al op hetzelfde niveau als analoog geluid? Nee en nee. Deze draaitafel werkt namelijk het gehele proces, van lezen uit de groef tot de output analoog. De laser van een CD leest eigenlijk eentjes en nulletjes en de rest van de CD-speler is nodig om die eentjes en nulletjes in geluid om te zetten. Deze laser tast de groeven van je plaat af, net als een naald van een gewone draaitafel. Maar zonder de slijtage van dat stukje keiharde metaal of zelfs diamant op het einde, dus je vinyl blijft als nieuw. En ook zijn de lasers een stuk preciezer en gevoeliger dan naalden, waardoor het geluid zo dicht als mogelijk bij de mastertape komt en vuil minder stoort. En als laatste voordeel speelt dit apparaat ook nog eens beschadigde en kromgetrokken platen af. Win-win dus, alleen de prijs is even slikken; €12.390,- voor de goedkoopste versie die 7, 10 en 12 inch met 33,3 en 45RPM ondersteunt.

Dan ook nog even dit geinige stukje over onze Scandinavische helden Swedish House Mafia, ze hebben eindelijk DE remix gekregen waar iedereen op zat te wachten. Ik presenteer U “Swedish House Mafia – Don’t you worry child (RSAB REMIX)“. Ter gelegenheid van de 69ste (Giggity) verjaardag van de Koning van Zweden, Carl XVI Gustaf, trad de Royal Swedish Army Band, de militaire band van het Zweedse leger, op en naast natuurlijk een boel hoempapa-muziek kwam deze mix van het bekendste Zweedse trio ook voorbij. Koning Carl schijnt een fan van SHM te zijn, zodoende.

Ja, en dan is het weer tijd om afscheid te nemen en van het weekend te gaan genieten. Dus nog snel even het “IEW & AWW“-momentje van de week. Choose wisely…

Tot volgende week!

KinGuiN

beatsessions.com essential dutch edm platform