column_Weekender

Weekender

Hallo allemaal, daar zijn we weer. Iedereen klaar om van het weekend te gaan genieten? Of, zoals wel meer mensen, al lekker een lang weekend aan het vieren? Mooi, nog even wat leuke berichtjes en dan is het tijd om te feesten!

Zo, laten we eerst maar weer eens beginnen met een lekker mixje ter ondersteuning. Ik kwam een lekker club-mixje tegen van Deaz D, dus dacht dat het wel fijn was om jullie mee te laten genieten. Enjoy!

En wat was er nog meer te vinden de afgelopen tijd op dat wereld wijde web? Nou, naast natuurlijk de meest ranzige rommel die je kan bedenken en erger(Nee, geen links of zelfs suggesties voor zoektermen hier), ontzettend veel mooie dingen. Ooit wel eens gehoord van Pascal Kleiman? Niet? Ik ook niet tot afgelopen week. Toen kwam ik deze blog tegen met dit filmpje. De auteur had duidelijk nog nooit gehoord van Google, want na de enkele zoekterm “Armless DJ” en een klik op de bovenste link vond ik zijn naam. Maar goed, waar het om ging is dat passie laat zich door niets tegen houden. Tegenwoordig is hij actief onder de naam DJ RamBam. Zijn Wiki-pagina staat trouwens op het punt van verwijderen, ik heb helaas geen idee (En op dit moment tijd om uit te zoeken) hoe dit tegen te houden, iemand daar wel in thuis?

Afgelopen maandag nog Koningsdag gevierd? En toevallig in de buurt van A’dam gekomen? Als je mazzel had, heb je nog een surprise-feestje van DJ’s Diplo & Skrillex, oftewel Jack Ü, gezien. De heren waren in hun kleedkamer, toen ze gespot werden door wat feestgangers, die ze luid joelend uitnodigde om even hun kop uit het raam te steken. Maar dat was Jack Ü niet genoeg, dus werden wat speakers richting het raam gedraait en de heren wilde een leuk setje weggeven aan de inmiddels al redelijk aangedikte menigte. Helaas staakten de agenten in onze hoofdstad niet en stopte het feestje zeer snel.

Ook kwam ik nog een leuke tip tegen voor alle filerijders onder ons. Waarom nog een mixtape maken, als je je muziek live in de auto kan maken? Lekkerder kan die kilometerslange ellende toch niet worden?

Verder kwam ik nog wat leuke andersoortige mixes tegen. Deze mannen zijn meesters in het gebruik van midi-speeltjes. Kijk dit eens! Of deze held! Geweldige kunsten, met een hel aan voorbereiding en oefenen. Keer op keer opnieuw, omdat je er net naast zit of gewoon niet tevreden bent. Of je doet het gewoon even live. Mind blown…

Oh, en goed nieuws, vooral voor je buren. Een hele slimme spaanse meneer met de naam Xergio Córdoba heeft een techniek uitgevonden (En natuurlijk gepatenteerd) om je muziek keihard te kunnen zetten zonder dat dit echt keihard staat. Door het gebruik van psychoakoestiek(Hele wetenschap, hier meer) kan muziek tweemaal zo hard klinken als dat het eigenlijk staat. Dit doet hij door de lage frequenties eruit te filteren, maar de voetafdruk van die tonen erin te laten. Onze oren worden gefopt, zo’n beetje als virtual surround of mp3. Nouja, technisch verhaal, lees hier het hele interview maar.

Achja, dat was het wel weer voor deze Weekender. Dus tijd voor de afsluiter van zowel dit stukje als deze week; Het “IEW & AWW“-momentje. Choose wisely…

Fijn weekend!

KinGuiN

beatsessions.com essential dutch edm platform