column_Weekender

Weekender

Hallo allen, hoe is ‘t? Al een beetje aan het genieten van de zon? Het weekend staat weer voor de deur en volgens mij gaan die temperaturen nu eindelijk echt de goede kant op. Dus nog even snel deze Weekender door en dan, hoppa, het terrasje op, het zonnetje in!

We beginnen deze week maar weer eens met een luistertip, want volgens mij bevalt dat wel tijdens het vele klikken. Ik had er natuurlijk “bindende” bij kunnen zetten, maar ik gok dat de komende woorden dit al meer dan voldoende aangeven; “Essential Mix” en “Frankie Knuckles”. Het is namelijk ruim een jaar geleden dat deze held ons heeft verlaten voor het eeuwige en de BBC kwam nog twee nooit eerder uitgezonden mixes van hem tegen. Beiden zijn opgenomen in 2011, de eerste set was live te horen bij een evenement in Shoreditch, een wijk in Londen. En de tweede set is een studio-sessie uit datzelfde jaar.

De Essential Mix is bij het ter perse gaan van deze Weekender nog ruim 2 weken gratis te beluisteren in de BBC iPlayer. En daarna natuurlijk altijd terug te vinden bij de diverse Essential Mix archieven op dat grote internet.

Zo, lekker deuntje aan, op naar het opvallende nieuws van de afgelopen tijd. Deze week kwamen in de Verenigde Staten van Voormalig Engeland de eerste kandidaten voor de presidentsverkiezingen naar buiten. Dat betekent dus weer allemaal oude grijze pakken met stropdassen, die ineens modern willen over komen. En hoe kom je tegenwoordig moderner over dan door te praten over en mee te doen met EDM? De Senator van Florida, Marco Rubio, dacht ook even hip en populair te doen door enkele namen van het wereldje op te noemen.

“You know electronic music, I’ve gotten into it a little bit with David Guetta, Axwell /\ Ingrosso, Swedish House Mafia and all those guys…”

Tja, dat je wat namen kent, is natuurlijk heel hip en leuk voor je, maar om daarna dan maar direct de muziek van deze artiesten ongevraagd te gaan gebruiken bij je campagne, dat gaat net even iets te ver natuurlijk. Toen meneer Rubio namelijk zijn kandidaatschap bekend maakte en daarna van het podium afstapte, liet hij zich begeleiden door het nummer van de eerder genoemde Axwell /\ Ingrosso, namelijk “Something New”. En dat schoot de heren natuurlijk een beetje in het verkeerde keelgat. Ze hebben daarom ook direct een verklaring uit laten gaan waarin ze vragen of deheer Rubio het voortaan uit z’n hoofd wilt laten om hun muziek aan een bepaalde politieke stroming te koppelen.

“Axwell ^ Ingrosso didn’t give their permission for this song to be used and don’t want to be affiliated with a particular party during the upcoming presidential race.” (Bron)

Misschien heeft Marco meer success bij zijn allergrootste idool Nicki Minaj, die hangt namelijk dezelfde partij aan.

Het Ultra Music Festival kwam trouwens nog even met een bedankje naar al hun fans over de hele wereld, dus dat wilde ik nog even doorgeven aan jullie, al had ik vorige week al gezegd dat ik het er niet meer over zou hebben. Sorry!

En hoe stoer is dat dan? Een ieder die al even meedraait op het internet en van muziek houd, is ‘m vast wel eens tegen gekomen; De Techno Viking. Een indrukwekkende verschijning, zelfs 15 jaar later nog. En nu is hij gewoon te krijgen als action figure!

En ook Dennis Harinck, bij sommige beter bekend als DJ Deaz D, kwam nog even langs met een leuk filmpje over hoe nu precies om te gaan met een stelletje SLs en wat vrije tijd.

Zo, het is weer tijd om eens de zon en een drankje op te gaan zoeken, want voor mij begint nu een heerlijk twee weken durend weekend. Ik probeer jullie volgende week ook te voorzien van mijn Weekender, maar het zou zo maar kunnen dat ik dus ergens in de zon zit. Nu alleen nog even kiezen waar; strandje, terrasje, parkje, balkonnetje of vakantieparkje. Altijd een lastige keuze, maar om niet vervelend te doen heb ik natuurlijk voor jullie ook nog een lastige keuze; het “IEW & AWW”-momentje van de week. Choose wisely…

Tot snel!

KinGuiN

beatsessions.com essential dutch edm platform