column_Weekender

Weekender

Hallo allemaal, allemaal de zware week weer overleefd? En nog belangrijker, alweer een beetje bijgekomen van ons waanzinnige feestje van vorige week? Mooi! Wij vonden het zeer geslaagd en aan de aantallen luisteraars op de stream te zien, jullie ook! Bedankt voor het aanwezig zijn.

We begonnen twee weken geleden natuurlijk met een lekker voorfeestje, het Ultra Music Festival, in de zon van Miami. Enkele honderdduizenden gasten meldden zich bij de poorten en hebben gezellig drie dagen lang kunnen feesten op toch wel weer enkele briljante optredens van de groten in de EDM.

Een enkeling meldde zich trouwens niet aan de poort, maar vond zijn eigen weg het terrein op. Maar al met al is het een feestelijk en veilig feestje geweest, er zijn slechts 50 personen op en om het festival opgepakt. Een stuk minder dan vorig jaar.

Alles werd natuurlijk uitgezonden op Twitch, wat bij mij het hele weekend lekker door de woonkamer heeft staan knallen. Het blijft leuk, zo’n Nederlands feestje in het buitenland. En dan doel ik natuurlijk op het in grote getale aanwezig zijn van onze Nederlandse helden. Van de 80 DJ’s die optraden op Ultra kwam een behoorlijk deel, zeker rond primetime sloten, uit ons muzikale kikkerlandje.

De eerste dag was het al raak, met bijvoorbeeld Afrojack, Oliver HELDens en als afsluiter Tiësto. Ook op dag twee met achtereenvolgend Martin Garrix, Armin van Buuren en Hardwell als publiekstrekkers ging het goed los. Dag drie was een echte zondag volgens mij, met wat meer zachte sets, maar op de achtergrond had Armin zijn eigen podium voor A State Of Trance, vanwaar hij de hele dag zijn eigen livestream met vrienden vulde.

Ik wilde voor jullie de sets die her en der op internet verschenen verzamelen en aanbieden, maar Ultra is me voor geweest en heeft op SoundCloud een drietal mooie playlists gemaakt, mocht je nog een keertje van de diverse sounds willen genieten. Dus bij deze:

Dag 1:

Dag 2:

Dag 3:

En om het nog makkelijker (of mobieler) te maken, heeft edmchicago.com een mooie post gemaakt, waar alle sets inclusief downloadlinks staan.

En toen was het zover, ons eigen weekend. Ieder jaar komen we bij elkaar, de meesten komen er al jaren, maar ook ieder jaar zien we weer een aantal nieuwe gezichten de studio in komen. Altijd eerst even wat onwennig, want een studio in een gewone eengezinswoning, midden in een woonwijk? Als ze eenmaal voelen en ook vooral horen hoe fantastisch onze locatie is, komen ze snel los en zijn meestal niet meer weg te slaan.

Maar zo druk als dit jaar had ik het nog niet gezien. Op een gegeven moment stond het huis van woonkamer, via trap, naar de studio gewoon volledig vol! Mensen uit alle windstreken van het land met even zoveel accenten en dialecten, maar allen met het hart op de juiste plaats en daar maar met één doel; Het herbeleven van de mooiste periodes en platen uit de house-scene.

En ja, Mar had natuurlijk beloofd dat er geen opnames gemaakt zouden worden, maar internet zou internet niet zijn als er toch op een of andere manier niets van terug te vinden zou zijn. Nouwja, iets, laten we gewoon eerlijk zijn, alles. En op de een of andere manier is dat alles ook nog eens in twee delen van zo’n 5 uur op de SoundCloud-pagina van onze Sneaky-D terecht gekomen. Dus ik kan daar eigenlijk maar één ding over kwijt; Enjoy!

Part 1:

Part 2:

Ja, het was een mooi feest de afgelopen tijd. Ik ga het hier ook bij houden voor deze week, want met wat voor mooi nieuws ik ook kom, het gaat nooit meer over deze twee weekenden heen. Volgende week weer een wat normalere Weekender. Dus we pakken onze spullen en sluiten af met het inmiddels vastgeroeste “IEW & AWW”-momentje van de week. Choose wisely…

Fijn weekend!

KinGuiN

beatsessions.com essential dutch edm platform