column_Weekender

Weekender

Hoei, het is bijna zover! Nog zeven nachtjes slapen en het is feest! Potverdikkie, wat gaan we doen om deze lange dagen door te komen? Het is bijna ondragelijk, dat wachten! Hopelijk helpt deze Weekender je in ieder geval een beetje tijd weg te nemen.

Maar gelukkig heb ik nog een blikje sets en liveshows die jullie kunnen opentrekken, mocht het allemaal te lang duren.

Allereerst kunnen we dit weekend de pre-party van ons mega-feest bezoeken. Dit weekend heeft Miami namelijk weer het Ultra Music Festival en dit wordt natuurlijk weer helemaal uitgezonden op het internet. Dit jaar niet bij Youtube zoals vorig jaar, maar bij het door mij al vaker genoemde TwitchTV. Vanaf 21 uur vanavond gaat het los. Mijn 2 grootste hobbies gecombineerd, I’m living the dream.

Drie dagen lang zal er door de crème de la crème van ons wereldje weer flink worden los gegaan op de verschillende podia, als afsluiting van de Miami Music Week/Winter Music Conference. Alle grote namen die wij helaas niet meer in onze tijdtafel kwijt konden, zijn uit teleurstelling maar richting Miami vertrokken, om daar even alle frustraties over het uitblijven van een uitnodiging van zich af te zetten. Sommige doen dat door een leuk stukje muziek te spelen voor wat fans, een lekker biertje in de zon te nemen en anderen gaan gezellig even met een bootje bij vrienden op bezoek.

Net als vorig jaar zal bij mij de stream weer van begin tot eind aan staan, maar mocht je nou ietwat krapper in je tijd zitten en ook daadwerkelijk nog een leven hebben, kan je hier een tijdtafel vinden en misschien de dagelijkse bezigheden om enkele van je eigen favorieten heen plannen.

De tijden zijn natuurlijk in Miami-tijd. En die zitten al op zomertijd. Wij doen daar vanaf zondag twee uur in de ochtend weer aan mee, dus mocht je willen weten hoe laat een DJ/set begint, tel er dan voor de vrijdag en zaterdag vijf uur bij op. En voor de sets op zondag mag je er zes uur bij doen. Ik heb trouwens geen enkel idee waarom de tijden in omgekeerde volgorde staan, zal wel weer iets Murikaans zijn…

Zo, dat zijn alvast drie dagen gevuld, nog maar vijf te gaan. En hoe beter voor te bereiden dan gewoon van een aantal gasthelden van vrijdag ergens in de aankomende week een wat ouder setje of optreden terug te horen, mocht die ergens op internet te vinden zijn. Voor verdere beschrijving van de heren en dame, zie onze eigen tijdtafel.

We beginnen met Tim Beumers, rap-held sinds eeuwen en voor niemand bang, zoals hier te zien is. Vervolgens een setje van twee jaar geleden van RUWEDATA, geen standaard DOTF-geluid, maar wat een sound en brute tracks, hier gaan we vrijdag zeker van genieten.

Tumbler & Spy-D klappen even binnen met dit heerlijke setje, en tja, van Ricky da Dragon is zo ongelooflijk veel te vinden, mede door zijn eigen show en zijn ervaring die even lang is als ik oud ben, zo ongeveer. Dus hier een van de vele, vele voorbeelden van wat deze fantastische man allemaal kan.

En dan Stanton, ach, wat moeten we over deze geweldenaar kwijt? Volgens mij zegt deze set meer dan genoeg over waarom hij al sinds dag één bij DOTF betrokken was en wij hem nu ook nog graag over de vloer hebben.

DJ Vince en XrazZ zullen ons vrijdag voorzien van een fantastisch uurtje, hier en ook hier vinden jullie van de heren een setje waarbij de vonken alweer om je oren vliegen.

Li-Z kan natuurlijk niet achterblijven. De dame met vele mooie gezichten en evenzovele namen heeft een hele berg sets online staan, dus het was lastig kiezen. Gelukkig maakt het niet echt heel veel uit welke het precies is, want al haar sets zijn stuk voor stuk klappers. Zij vroeg trouwens vandaag even aandacht voor dit berichtje, dus mocht iemand iets weten, laat je horen!

DJ Stylo laat zien dat de jongere generatie ons zwarte goud kan waarderen en samen met DJ Maynor stellen zij onze toekomst veilig. Het hadden zo de kids van Da Lex kunnen zijn.

Tot slot natuurlijk nog even aandacht voor de man of the night, Sneaky-D. Heer en meester in het geven van feestjes, zoals ik dat de afgelopen 10, bijna 15 jaar al heb mogen ervaren. En draait ook echt alles wat mooi en fijn klinkt. Met zijn SoundCloud-pagina alleen zou je de hele week al kunnen vullen, dus klik na deze set zeker even door!

Ja, zoals jullie merken, het kan mij niet snel genoeg 3 April zijn! Achter de schermen zijn de voorbereidingen bijna klaar(Is dat regenbuitje al geweest, Mar???) en wij kunnen niet wachten om jullie volgende week virtueel in onze studio te mogen ontvangen.

Dus, ik ga het hier allemaal afsluiten, maar na al dat muzikale geweld kan ik jullie natuurlijk niet verlaten zonder mijn eigen bescheiden 1-minute-of-fame: Het “IEW & AWW”-momentje van de week. Choose wisely…

Nog zeven nachtjes, nog zeven…..

KinGuiN

beatsessions.com essential dutch edm platform