column_Weekender

Weekender

Zo, dat was het weer. Werkweek zoveel van het jaar ook weer voorbij. En dat doet natuurlijk pijn, dat afscheid nemen. Daarom heeft iedereen de komende 2 dagen de tijd en mogelijkheid om dit zware verlies te verwerken, al zal dat waarschijnlijk voor de meesten, waaronder mijzelf, niet lang genoeg zijn.

Om het lijden wat draaglijker te maken, zal ik beginnen met een selectie lekkere deuntjes om jullie bij te staan en deze Weekender door te helpen.

We beginnen met een tweede GoPro-avontuur van onze huisheld DJ Sneaky-D. Ruim een half uur lang kunnen jullie weer genieten van de heerlijkste Early Rave-vinyltjes, kunstig aan elkaar gedraaid door de man die niet bang is om een helm te dragen, ook al is hij niet aan het sporten.

Ik kwam ook nog een goede (Gratis) remix van een van mijn favoriete trance-nummers tegen, door niemand minder dan de Organ Donors; Klassieker Gouryella.

Het nummer zelf kwam in 1999 uit en misschien weten jullie het, maar Gouryella was een samenwerking tussen Tiësto en Ferry Corsten, met enkele waanzinnige klappers zoals het origineel van bovenstaand nummer, Walhalla en Ligaya. Bij dat laatste nummer was trouwens niet Tiësto, maar John Ewbank betrokken.

En dan werd ik van de week nog ontzettend blij gemaakt door de website Electro-News.eu. Zij kwamen met een playlist met een overzicht van 20 jaar Daft Punk live. 21 Waanzinnige sets van deze gemaskerde helden op een rijtje, wat wil je nog meer? Ruim 20 uur muziek van de laatste 20 jaar. Zo kom je deze Weekender en zelfs het weekend wel door, lijkt mij.

Je kan op de site van Electro-News alle sets per stuk of in een keer als torrent downloaden.

Verder was het eigenlijk best een rustig weekje. Op internet brak lichte euforie uit toen alle drie de heren van het voormalige Swedish House Mafia samen werden gespot in Los Angeles. Helaas waren de heren alleen op schoenen- en sushi-jacht en maakte voor de camera van TMZ duidelijk dat een reünie er niet in zit.

Jammer voor de fans, maar het is in ieder geval goed te zien dat de heren nog steeds door één deur kunnen.

Wat minder leuk nieuws was er vanuit de US van Amerikanen, blijkbaar ben je daar zelfs als artiest niet veilig op een feestje waar je voor bent ingehuurd. De heren Extrax, Getter en jPhelpz werden bij een van hun optredens beroofd van hun gear en persoonlijke spullen, onder bedreiging van een pistool. Das klote, zou je denken, maar de beveiliging heeft ze toch wel te pakken gekregen? Euhm, nou, dat is dus het freaky gedeelte aan deze zaak. Het waren namelijk de beveiligers zelf die de artiesten hebben beroofd! Jupz, hoe gek wil je het hebben? Mensen die betaald worden om anderen te beveiligen, roven zelf de hele tent leeg, terwijl ze de artiesten onder schot houden! Dezelfde idioten hebben trouwens ook nog een van de artiesten van die avond, Dubloadz, een paar goede tikken gegeven.

Enkele dagen daarvoor kwam juist een ontzettend positief verhaal uit de richting van deze heren. De organisator van de betreffende avond zat een beetje in de financiële problemen en om het feest toch door te laten gaan, hebben enkele mensen, waaronder Extrax, het geld voor de andere artiesten uit eigen zak voorgeschoten, zodat de avond toch door kon gaan en de fans niet teleurgesteld hoefden te worden.

Extrax zelf doet op Facebook een oproep en verteld wat er allemaal mist. Echt ongelooflijk.

Zo, dat was wel weer wat bij mij langskwam en opviel deze week. Je ziet, plezier en onheil liggen dicht bij elkaar. ’t Is eigenlijk net als ons laatste momentje samen; Het “IEW en AWW”-momentje van de week. Choose wisely…

Fijn weekend!

KinGuiN

beatsessions.com essential dutch edm platform