column_Weekender

Weekender

Zo, poeh, het zit er weer bijna op. Je hebt het weer overleefd. De week, bureaulades en computer kunnen worden afgesloten en na de Weekender kan het feest beginnen. En zeker met het voorspelde weer moet dat geen probleem worden. Enjoy!

En na zo’n week weer hard werken moet je natuurlijk wel je hoofd er bij houden als je aan je dure apparatuur zit, anders kan het behoorlijk fout gaan zoals in dit filmpje te zien is. Pijnlijk als zulke zaken je overkomen, zeker als dit voor een publiek is. Maar het is in ieder geval niet zo slecht of pijnlijk als deze “le DJ”, pardon my French.

Nee, dan is het toch wel fijn dat ik alleen in mijn eigen kamertje aanklooi en daar bij voorbaat geen camera op richt. Mocht ik dan eens wat omver trekken, ben ik de enige die het ziet en de scheldkanonnade hoort. En dat zo’n kamertje snel vol raakt, weten jullie ook wel. De gemiddelde hobby-DJ heeft toch snel een draaitafel of 2, mengpaneeltje, platentassen, paar CD-spelers, een laptop of monitor, keyboards en een aantal andere midi apparaten op zijn bureau staan. En meer dan genoeg hebben daarnaast ook nog een aantal echte instrumenten verspreid door de ruimte staan.

Maar toen was daar de Artiphon INSTRUMENT 1, een waanzinnig concept dat een berg analoge en digitale instrumenten kan combineren en imiteren. Nou ja, bijna dan, het project wordt op dit moment gebackt op Kickstarter, waar ze inmiddels al drie keer over hun inzet heen zijn, dus hij gaat zeker komen.

Het apparaat kan allerlei instrumenten nadoen en je kan het ook nog op veel verschillende manieren vasthouden/bedienen. Leg het voor je neer en je kan het bespelen als een piano, hou het als een gitaar vast om een lekkere rock-solo te spelen, leg ‘m in je nek en gebruik je mobiel als strijkstok om het als een viool te gebruiken. Er is echt van alles mogelijk. En uniek aan dit midi apparaat is dat je ook technieken uniek voor een bepaald soort instrument, zoals hammer-on of pull-off(Het drukken of plukken van de snaren) bij snaar-instrumenten, kunt gebruiken.

Check hier het introductie-filmpje en mocht je echt geïnteresseerd zijn, op de Kickstarter pagina kan je het apparaat al pre-orderen met een paar euro korting. De Early-bird-aanbieding, de eerste 250 apparaten die geproduceerd worden, is helaas al uitverkocht.

Ja, ’t is mooi wat ze tegenwoordig met die techniek allemaal kunnen. Maar sommige uitvindingen mogen van mij best wel weer vergeten worden. En het eerder aangehaalde Ultra Music Festival denkt daar zo over. Daarom hebben zij daar een mooi lijstje van op hun website gezet, een drie weken voor de ultieme Miami-party weer los bast. Naast de gebruikelijke zaken als wapens en drugs, durven ze het aan om deze editie ook de selfie stick te verbieden. En dat deden ze via Twitter:

Mocht je nog mee willen doen aan de trend die ook hier in Nederland steeds meer volgers krijgt, waaronder onze eigen Sneaky-D, dan hoef je je gelukkig geen zorgen te maken:

Had van mij al veel eerder gemogen. Ik bedoel, als je zelfs als je uitgenodigd bent op het vorige week aangehaalde privé-feestje met Diplo en Skrillex nog alleen maar rond loopt met je telefoon, heb je duidelijk niet begrepen waar feestjes over gaan. Bij de stream van vorige week kregen zelfs deze heren het publiek niet van hun telefoons af, wat tot enige consternatie bij zowel de aanwezigen als de streamvolgers in de chat leidde. YourEDM heeft er een mooi stuk over geschreven, maar in de basis komt het hier op neer: Doe die telefoon weg, het is respectloos naar de artiest toe als je de hele avond met je nek naar beneden staat, puur en alleen om die ene stoere foto op Twitter of Instagram te zetten. En nog ongezond ook trouwens!

En om nog meer slecht nieuws te brengen, de World Health Organization komt ook met een waarschuwing(Dezelfde als wij al een paar decennia van onze ouders horen als we onze Walkmans op deden.), te lang naar te harde muziek luisteren is slecht voor je oren. Jazeker, je ouders hadden gewoon gelijk als ze dit tegen je zeiden vroeger, wie had dat verwacht? Maar gelukkig komen ze ook met een mooi lijstje van verschillende geluidssterkte en de daarbij acceptabele tijd dat je daarin mag staan zonder dat het schade veroorzaakt:

The WHO’s safe listening times are:
• 85 dB – the level of noise inside a car – eight hours
• 90 dB – lawn mower – two hours 30 minutes
• 95 dB – an average motorcycle – 47 minutes
• 100 dB – car horn or underground train – 15 minutes
• 105 dB – mp3 player at maximum volume – four minutes
• 115 dB – loud rock concert – 28 seconds
• 120 dB – vuvuzela or sirens – nine seconds

Het komt erop neer dat parties binnenkort dus van gemiddeld zo’n 8 uur naar zo’n 15 minuten moeten worden verkort, want anders schadeclaims. Nee, zo hard zal het wel niet lopen, want hier in Nederland hebben we gelukkig nog zoiets als eigen verantwoording. Maar het zou niet eens zo’n gek idee zijn als je in ‘Murika woont.

Nouw, zware kost weer voor vandaag. Zullen we afsluiten met wat luchtigers? Ja? Mooi, Calvin Harris incoming. Enkele jaren geleden leidde hij ons namelijk rond door zijn nieuwe nestje, geheel in MTV Cribs stijl. Zoals je ziet, deze man is van alle gemakken voorzien en leeft het leven van een koning.

Jaja, voor mij ook tijd om de week en deze Weekender af te sluiten. Dus met een traan en een lach, presenteer ik jullie het altijd spannende “IEW & AWW”-momentje van de week. Choose wisely…

Ik wens jullie allen een bijzonder fijn weekend!

KinGuiN

beatsessions.com essential dutch edm platform