column_Weekender

Weekender

Hallo vriendjes en vriendinnetjes, alles goed? Ook alweer bijna klaar met die doordeweekse bezigheidstherapie? Mooi, dan heb ik hier nog een laatste beloning voor jullie. Laten we snel beginnen.

Allereerst even een verzoek van onze vriend DJ Vince. Hij heeft OOIT ergens in 1995 in Club Carmen de volgende set(s) gedraaid en zou graag wat input van jullie ontvangen over de laatste paar ontbrekende tracks op deze playlist en eigenlijk wilt hij ook weten of er iemand is die nog de precieze data van deze sets weet. Zoals op LSDB te lezen is, is hij er niet eens meer zeker van of deze sets van 1 of meerdere dagen zijn. Dus mocht jouw geheugen in tegenstelling tot het onze nog wel goed werken, help deze oude reus even.

Tja, en dat een slecht geheugen niet het enige probleem kan zijn voor DJ’s, daarover kwam Buzzfeed een paar dagen geleden met een leuk filmpje. Niet heel erg origineel, we hebben ieder punt dat ze aanhalen wel eens ergens voorbij zien komen. Maar de presentatie is leuk en oh zo herkenbaar!

Maar de leuke kanten zijn dan weer de ontzettend grappige gimmicks en gadgets die er in ons wereldje omgaan. Zo kwam ik deze week een manier tegen om je tablet om te bouwen tot controller. Natuurlijk waren er al enkele apps waar je leuke trucjes mee kon uithalen, zoals Korg ims-20 en TouchAble, maar echt precies werkte dit niet. Gelukkig was daar Tuna DJ Gear, die met de Tuna knobs dit probleem goed aanpakken.

De Tuna knobs zijn de bekende draaiknoppen, te vinden op iedere controller, maar die je met zuignapjes direct op je tablet drukt en je de precisie geven van een stylus. Klinkt goed, toch?

Tuna DJ Gear is een Nederlandse startup die, na een succesvolle Kickstarter-ronde, deze knoppen op de markt heeft gezet. Lees hier hoe ze er op zijn gekomen. Oh, en ze zijn ook bezig met sliders, dus dat belooft wat!

En dan nog even een klein stukje over Daft Punk, sorry, kan het niet laten. Deze week kwam namelijk dit filmpje voorbij. De heren zouden hun nummer “Contact” hebben geschreven over de laatste scene van de film “2001: A space odyssey”.

Youtuber DJ200423 legde de muziek en het stukje film naast elkaar en het viel hem om hoe veel het eigenlijk overeen komt, de stem valt perfect in de muziek en de muziek past prima bij de beelden. En natuurlijk de titel “Contact” en het verhaal van “2001”. Je vraagt je af, is het pure toeval of zijn de heren echt zo briljant?

Zo, het zit er weer op. Jullie hebben weer wat muziek, kennis en historie meegekregen, nu dus alleen nog even de kers op het toetje; Het wekelijkse “IEW & AWW”-momentje. Choose wisely…

Have a good one!

KinGuiN

beatsessions.com essential dutch edm platform