nieuw_weekender

Weekender

Hoi, hoi, het is weer vrijdag! Je hebt nog een paar uur om eens goed na te denken waar je vanavond je geheugen en geld weer eens wilt kwijtraken. Altijd belangrijk om dat goed te plannen! Om alvast een beetje in de stemming te komen, doen wij nog een Weekendertje aanbieden. Volgende rondje is van jullie.

Je zou denken dat zo’n feestdagen-periode de drukste tijd is voor nieuws uit de scene, maar niets is minder waar. Je hebt geen idee wat ik deze week allemaal weer ben tegen gekomen. Dus hierbij een kleine selectie. Maar het leest natuurlijk een stuk lekkerder met een leuk deuntje op de achtergrond. Gelukkig kwamen twee van mijn helden deze week met een lekker setje en deelden deze ook nog op de interwebz.

Allereerst natuurlijk onze alom gerespecteerde studio-vriend Darkraver! Hij komt met een lekker snel stukje acid/break/tech-combi en laat jullie lekker meegenieten door een cam op z’n hoofd te plakken.

Ook kwam DJ Kutski met een wat moderner setje voorbij, live opgenomen voor Clubland TV, een muziek-kanaal à la (het oude) MTV, met de focus op vooral lekkere upbeat pop en dance muziek. En met die focus trekken ze meer kijkers dan hun grootste concurrent MTV Dance, in de begindagen zelfs tot vijf maal zoveel!

Mocht dit allemaal wat te hard of snel zijn, heb ik ook nog een leuke Spotify-playlist in de aanbieding, samengesteld door niemand minder dan een van onze favoriete export-producten; Armin van Buuren. Maar je zou deze natuurlijk ook tot zondag kunnen bewaren, om lekker rustig bij te komen van de 2 feest-avonden daarvoor.

Zo, muziekje voor onder het lezen geregeld, nu over naar “belangrijke” zaken. Iedereen heeft wel eens gehoord van de wensen die sommige artiesten hebben voor hun kleedruimtes en backstage. Van alleen maar een grote schaal blauwe M&M’s(In mijn geval alleen de groene en gele graag!) tot de complete ruimtes en aanwezige meubelen in 1 kleur, je kan het zo gek niet bedenken. Zo ziet Tiësto graag grote flessen wodka op zijn make-uptafel staan, op zich niets mis mee natuurlijk. Maar Future Music Festival heeft een lijstje, helaas anoniem, uitgebracht met de vreemdste verzoeken die zij tot nu toe hebben ontvangen. Hoe vreemd? Nou, hier de meest opvallende uit het lijstje van 10:

– Één artiest heeft graag een professionele vioolspeler naast zich staan, als hij zich tegoed doet aan het complimentaire kaasplankje
– Dan heb je er nog eentje die graag in iedere kleedkamer een papegaai wilt, die natuurlijk wel de naam van de artiest kan zeggen, anders is er niets aan.
– Een Amerikaanse DJ steekt niet onder stoelen of banken wat hij van zichzelf denkt en eist een portret van zichzelf, waarschijnlijk om te kijken of z’n haar wel netjes in model is gebracht?
– Sommige artiesten denken gelukkig nog wel een beetje aan het milieu en zien graag na de 50.000 kilowatt licht- en lasershow een recyclebak en herbruikbare bordjes op hun VIP-tafel verschijnen.
– Maar de allerbeste is toch wel het duo dat bij ieder optreden de organisator de halve stad laat afrennen, omdat zij graag een bisexuele goudvis in een kommetje(uiteraard) op hun kamer willen hebben.
Al heeft Future Music Festival er geen namen bij genoemd, EDMSauce probeert deze toch nog te koppelen. Dus mogelijk in de toekomst nog een update!

We hebben een tijdje geleden al eens de XDJ-1000 van Pioneer aangehaald en afgelopen week is hier een firmware-update voor uitgekomen, die nu ook ondersteuning bied voor Serato. De update is hier te downloaden.

En dan nog even nieuws van SoundCloud. De laatste tijd verdwenen er best veel mixes van onbekende DJ’s en producers en velen gingen ervan uit dat dit kwam door nieuwe copyright-regels. Maar een bron van de site heeft uit de doeken gedaan waarom er de laatste tijd meer dan 10 MILJOEN mixes zijn verwijdert; Ze vinden ze slecht, niets meer, niets minder. Mark Stratus, woordvoerder van SoundCloud, kwam met deze verklaring. De uitleg is, dat er zo ontzettend veel rommel op hun servers stond, dat deze het gewoon niet meer aankonden. En na het verwijderen van de miljoenen “shitstukken” lijkt hij nog gelijk te krijgen ook. De servers van SoundCloud lopen nu nog maar ongeveer 30% van de tijd vast, in tegenstelling tot de ongeveer 90% van vorig jaar. De actie, maar ook zeker de manier waarop de woordvoerder dit nieuws deelde, is op z’n minst gezegd, opvallend. Lees hier de letterlijke bewoordingen die hij gebruikte om de verwijderde mixes te benoemen.

Nou, dat was weer een kleine samenvatting van het opvallende nieuws, dus nu nog even dat laatste, ultieme moment van de week; Het “IEW & AWW”-momentje. Choose wisely…

Fijn weekend en tot volgende week!

beatsessions.com essential dutch edm platform