nieuw_weekender

Weekender

Hallo allemaal, daar zijn we weer! De feestdagen overleefd? En nog belangrijker, deze eerste werkweek weer overleefd? Mooi, dan gaan we proberen deze weer zo spoedig mogelijk te vergeten en ik hoop dat de Weekender je daarbij helpt.

Allereerst natuurlijk de beste wensen voor dit nieuwe jaar voor een ieder die ik op deze manier kan bereiken! Zo, ook weer gehad.

Ken je dat?? Lig je net lekker in bed, gaat dat cafétje op de hoek van de straat ineens keihard muziek draaien. Kut, gaat je slaap. Hoe durven ze! Best voor te stellen dat je je daar aan ergert, maar hoe lang zit dat cafétje daar al? En hoe lang woon je er zelf al?

Deze situatie hebben ze nu een beetje in Lakewood, 10 kilometer van Denver, waar al ruim 100 jaar “Red Rocks Amphitheatre” bestaat. Een mooie rotsformatie in een park dat wordt gebruikt als amfitheater. Mooie locatie, mooie akoestiek, buiten het stadje, prima toch?

Nou nee, “omwonenden”(Op minimaal 1 kilometer afstand) klagen al jaren over feestjes, vooral de EDM-feestjes, dat deze toch wel heel erg veel overlast veroorzaken. Dat de huizen waar deze mensen in wonen er pas de afgelopen jaren neergezet zijn en ze dus zeer zeker op de hoogte zijn geweest van dit theater, is niet belangrijk. Beetje hetzelfde als in de buurt van A’dam gaan wonen en dan klagen dat er vliegtuigen over komen. Zij hebben er last van, DUS past het theater zich maar aan.

Na al enkele jaren iedere keer de geluidslimieten en de tijden van optredens naar beneden te hebben bijgesteld in opdracht van de gemeente Denver, is de uitblinker dit jaar dat de nieuwe geluidsniveaus ook gelden voor optredens overdag. Maar nu zijn de bewoners nog steeds niet tevreden. Red Rocks moet nu zelfs artiesten die over het limiet heen gaan bannen van volgende optredens, voor een heel seizoen. Saillant detail: Op zo’n 500 meter van de eerste huizen ligt nog een Speedway met dragstrip. Je weet wel, waar die 25-liter US monstertrucks met een verbruik van 12 liter op 1 kilometer tot in de late uurtjes hun motoren mogen laten brullen. Snapt U het nog?

Maar dit is zelfs voor sommige van de bewoners nog niet genoeg, zij pleiten voor een algeheel verbod op EDM-feestjes. Gekke mensen, die Amerikanen.

Het is alweer even geleden dat we het over onze Scandinavische helden hebben gehad, dus een update kan nooit kwaad!

Na de break-up, alweer even geleden, zijn de heren Axwell en Ingrosso een nieuwe samenwerking gestart onder de naam Axwell /\ Ingrosso en de heren zijn onder deze naam alweer lekker bezig. Halverwege vorig jaar hebben ze een contract getekend bij Def Jam Recordings en kondigden aan dat er dit jaar een nieuw album van ze zou verschijnen. Op enkele feestjes, waaronder UMF Japan, hadden ze ook al onuitgebracht werk laten horen. Om vervolgens met 2 kneiters van nummers te komen, “Can’t hold us down” en “Something new”. En op Soundcloud zijn ook nog wat leuke deuntjes te vinden, samen met een interview met Pete Tong. Zeker het luisteren waard!

En tja, wat hebben de heren nog meer gedaan de laatste tijd? Beetje Selfies maken met Dre, waanzinnige videoclipjes bedenken bij hun nieuwe nummertjes en een restaurant openen. Hu, wat? Jupz, na de hele wereld op z’n kop te hebben gezet, Madison Square Garden volledig te hebben uitverkocht, je band uit elkaar hebben zien vallen en weer samen te komen met een oud lid daarvan, opent Axwell, in samenwerking met restaurateur David Combes en Australische DJ Grant Smilie, een Pan-Aziatisch restaurant in West Hollywood, genaamd E.P. & L.P. Het complete gebouw bestaat uit een benedenverdieping waar het restaurant(E.P.) zit, een 370 m² dakterras(L.P.) met luxe bar en uitzicht over de heuvels van Hollywood en “Frankie’s”(Vernoemd naar de legendarische Frankie Knuckles), een VIP-bar die zich ook op het dak bevind. De opening zal rond Februari plaatsvinden. Zoals je ziet, ze vervelen zich in ieder geval niet!

Nou, ik ben wel weer even uitgetypt deze week, maar ik zal niet zwijgen voor ik jullie natuurlijk heb voorzien van het mooiste uit 2014: Het welbekende “IEW & AWW”-momentje. Choose wisely…

Een heel fijn weekend en tot volgende week!

beatsessions.com essential dutch edm platform