nieuw_weekender

Weekender

Hoor wat bonkt daar, kinderen, hoort wat bonkt daar, kinderen?? Het zijn de diepe bassen van Gabberpiet en Sinterhouse. Jaja, het is weer zover, pakjesavond staat voor de deur. Dus nog even de leuke kadootjes van internet, voordat we de papieren verpakkingen weer om onze oren krijgen.

Ook bij de DJ’s en producers is het feestseizoen begonnen. Velen kwamen met aankondigingen van nieuwe albums of samenwerkingen binnen of buiten de scene en anderen gaven wat speciaals aan hun fans. Of een speaker, ook altijd leuk om (op je) te krijgen.

Allereerst heel fijn nieuws; De Chemical Brothers komen met een nieuw album! Volgend jaar komt na 5 jaar eindelijk weer eens een album uit van deze muzikale helden. Titel is nog niet bekend, maar het hart van fans wereldwijd klopt al vol verwachting. Ook hebben de heren aangekondigd dat ze een paar feestjes bezoeken in europa, waaronder het Sónar Barcelona Festival. Het is voor het eerst sinds 2011 dat de heren weer live te bewonderen zijn. Laten we hopen dat ze het nog niet verleerd zijn!

Avicii is ook lekker bezig met aan de weg te timmeren, de aankondigingen van samenwerkingen blijven binnen komen. Laatst lazen we dat hij voor een nieuw project met Disney samenwerkt aan “Fantasia: Music Evolved”, een muziekgame voor de Xbox 360 en One. Je weet wel, jezelf voor lul zetten als je vrienden over de vloer zijn, met een camera op je gezicht. Zijn “Levels” is een van de nummers waarop je je lekker mag uit gaan leven en “Lay Me Down” is nu tijdelijk als bonustrack te verkrijgen.

Maar de laatste aankondiging is toch ook wel een hele grote; Hij gaat samenwerken met Madonna. En om Sinterklaas nog fijner te maken, zijn er reeds 2 nummers gelekt(Dat krijg je op die leeftijd, hè?), te weten “Rebel Heart” en “Wash All Over Me”. De officiële leaks zijn alweer verdwenen als sneeuw voor de zon, maar als iets eenmaal op het grote boze internet staat, verdwijnt het natuurlijk nevernooit meer helemaal.

Tomorrowland gemist dit jaar?? Geen nood, met GoPro kan je tegenwoordig achteraf alsnog overal bij zijn. Als je zo’n apparaat nu nog eens aan 2 leuke dames bindt, is het natuurlijk feest. En afgemixt met wat bekende mensen en stevige DJ-tafels(Herinner je je deze nog, nog, nog???) kan het al helemaal niet meer fout gaan.

Het vorige filmpje werd in samenwerking met onder andere Steve Aoki gemaakt, maar het kan natuurlijk ook anders, bijvoorbeeld ALS Steve Aoki een feestje bezoeken. Een fan heeft de dag van zijn leven gehad, met niet meer een nepbaard. Leuke actie en een goed voorbeeld van de opmerkzaamheid van Steve Aoki-fans, die de man niet met rust kunnen laten terwijl de echte Aoki op het podium staat te schreeuwen. 😉

Wil je nog wat leuke kadotips voor de fervente EDM-fan? Daft Punk heeft ook het feestmaand-gevoel te pakken en lanceert een hele berg leuke dingetjes. Van stickers tot riemen, ze hebben hun best gedaan om ook eens wat anders dan anderen aan te bieden. Mijn persoonlijke favorietjes: De Split-Helmet pin en kerstballen. En de oldschool stijl van de advertenties is erg leuk.

Tot slot nog een leuk feitje uit de gewone muziekwereld; Het overbekende “Gangnam Style” van PSY heeft Youtube kapot gemaakt. Het nummer is zo vaak bekeken, dat de teller het niet meer aankan. Deze bestaat namelijk uit een (ALGEMENE WAARSCHUWING: ZEER NERDY UITLEG VOLGT!!) signed 32bit integer. Dit houdt in dat de teller een maximum heeft van 2.147.483.647(Of -2.147.483.647, het “signed” gedeelte geeft aan dat het getal positief of negatief kan zijn) en dit dus ook het hoogste aantal views zou kunnen zijn. Als Youtube in zijn database gebruik had gemaakt van een unsigned 32bit integer, hadden ze dubbel zoveel views kunnen verwerken, 4.294.967.295. Helaas, daar dachten ze een paar jaar geleden niet aan. Maar Youtube had zelf nooit gedacht dat een video zo vaak bekeken zou kunnen worden, totdat de PSY tegenkwamen.

Youtube is nu zijn data-structuur aan het aanpassen(64bit, een ongelooflijke hoeveelheid meer getalletjes. Om precies te zijn 9.223.372.036.854.775.807, succes met uitspreken) om dit in de toekomst niet meer voor te laten komen, maar ondertussen hebben ze via wat truukjes de viewcounter bij Gangnam Style aangepast en er wat bit-magie overheen gegooid. Laat je muis maar eens even zweven boven de counter.

Zo, ik ga me spulletjes inpakken, het belooft weer een spannende pakjesavond en een goed weekend te worden. Dus bij deze mijn laatste kadootje aan jullie; Het “IEW & AWW”-momentje van de week in stijl. Choose wisely….

Een heel fijne pakjesavond en feestweekend gewenst!

beatsessions.com essential dutch edm platform