nieuw_weekender

Weekender

Hallo allemaal, daar zijn we weer! Na een week vol hoesten en proesten, gelukkig bijna beter en klaar voor het weekend. Dus nog even wat leuke artikeltjes die ik tegenkwam voor jullie op een rijtje en dan vanavond de longcapaciteit maar weer eens testen in de lokale muziekschuur.

Dat er op de wereld verschillend wordt gereageerd op en omgegaan met muziek en vooral EDM, is wel bekend. Hier in Nederland maken we rustig reclame voor een groot onderzoek naar drugsgebruik en waarschuwen we met matrixborden als er een vermoeden van een slechte batch poeder/pillen is, terwijl er in grote delen van Amerika nog mensen worden opgepakt voor het in bezit hebben van een halve joint. In Engeland hebben ze last van een serieschijter tijdens discozwemmen, in Japan werd EDM actief tegengewerkt. En in Australië? Daar dansen de agenten op straat tijdens de G20-top.

Dat van die joint in de US van Amerika ondervond de helft van DVBBS afgelopen week. De avond begon al niet zo lekker, een optreden werd na een paar nummers al afgebroken in verband met geen bezoekers/interesse, dus de heren konden vroeg terug naar hun hotel. Daar aangekomen werd Chris Chronicles gearresteerd voor het in bezit hebben van marihuana. En godzijdank hebben we tegenwoordig Twitter, waar de jongens lekker verslag deed van het gebeuren:


Gelukkig kunnen ze er zelf nog een beetje om lachen:

In Japan is EDM altijd een beetje underground gebleven. Dit komt door de strikte wetten, de Fueiho wetten, die al 60 jaar hele strikte regels op dansen in publieke ruimtes reguleren. Deze wetten zijn natuurlijk ingevoerd om de invloeden van het kwade nachtclubleven buiten de deuren te houden. Een voorbeeldje: Je loopt door Tokyo’s bruisende uitgaansgebied, ziet die ene club waar je al veel over hebt gehoord, schiet naar binnen, helemaal klaar om je beste dansmoves eruit te gooien. Eenmaal op de dansvloer aangekomen en je eerste pasjes gedaan, word er ineens op je schouder geklopt door de security, die beleefd maar dwingend naar dit bordje wijst. En dan heb je nog mazzel, als er agenten in de club aanwezig zijn kan je direct vertrekken, als je al niet gearresteerd wordt.

Nog meer over deze ridicule situatie vind je in deze docu van THUMP. Tot 2010 werd het dansen en feesten oogluikend toegelaten, maar sindsdien zijn de autoriteiten keihard gaan optreden tegen clubs die bijvoorbeeld niet op tijd sluiten, wat dus betekent dat de laatste ronde om 1 uur ’s avonds is! Ook zijn er speciale vergunningen nodig als je als club mensen wilt laten dansen, maar die vergunning was behoorlijk lastig te krijgen. En aan de sluitingstijd wordt al helemaal niet getoornd.

Maar nu Japan de Olympische Spelen in 2020 gaat organiseren, wordt er nog maar eens kritisch gekeken naar deze opzet en heeft de regering enkele weken geleden een verzoek tot opheffing van de Fueiho wetten ingediend. Dit nadat een commissie hier een positief oordeel over had geveld. Het is nu nog even wachten tot overal de stempels en handtekeningen onder staan, maar men verwacht niet dat er nog ergens een kink in de kabel zit, dus tegen de Olympische Spelen kan iedereen zijn danskunsten tentoon stellen aan onze grote vrienden in Japan.

Tja, en dan denk je dat Japan een probleem heeft, lees je ineens dat het “Rave Wave” feest geterroriseerd word door een seriepoeper. Het festival, discozwemmen voor 8 tot 14-jarigen, zal mogelijk stoppen, mocht de dader niet boven komen drijven. Een nog leukere situatieschets vind U hier bij PowNed, daar kan ik niet tegen op.

Nou, zoals je ziet, de wereld staat duidelijk niet stil. En deze Australische agenten trouwens ook niet. 😉

Poeh, gelukkig einde week, vrijdagmiddag, dus een laatste groet van mij met het “IEW & AWW”-momentje van de week. Choose wisely…

Have a great weekend!

beatsessions.com essential dutch edm platform