nieuw_weekender

Weekender

Zo, iedereen alweer klaar voor het weekend?? Zou wel moeten, we hebben weer 5 dagen gehad om bij te komen! Dus nog even wat licht leesvoer in de vorm van deze Weekender en dan direct door naar de favoriete bar of dansvloer naar keuze.

Ik heb het er al een keertje over gehad, maar toen was alles nog een beetje een concept; Morning Gloryville. Toen een leuk idee, maar ondertussen al in 15 steden een succes; Feest jezelf de dag in. Ook in Amsterdam was vorige maand alweer de vijfde eerste editie en het zag er best gezellig uit. Eerst even de spiertjes strekken en opwarmen, om vervolgens nog ff lekker los te gaan voordat de dagelijkse beslommeringen beginnen.

Calvin Harris was pas geleden ook lekker aan het feesten achter de decks, toen er schijnbaar vanuit het publiek een dame commentaar had op zijn optreden. Hij moest volgens haar niet zijn eigen remix, maar het origineel van een bepaald nummer draaien en nog een paar zaken die in haar ogen niet correct waren. Hier het briljante antwoord van hem. Mogelijk dat ze ietwat jaloers op ‘m was?

De combi parties en wodka is een oude bekende, maar Zedd voegt er een nieuwe laag aan toe; Hij mocht een remix maken van “Rude” van Magic!, een fijne reggae-achtige band. En Absolut Vodka vond het wel een goed idee om dan daar een leuke videoclip bij te laten maken. Beetje productplacement en je hebt het zo voor elkaar.

Absolut Vodka heeft in het verleden al vaker laten zien dat ze geïnteresseerd zijn in de EDM; 2 Jaar geleden mochten onze helden van Swedish House Mafia hun videoclip van Greyhound op kosten van het drankmerk maken en dat was ook een behoorlijk succes. Volgens sommigen zelfs een van de beste videoclips van dat jaar.

Nog even een (hopelijk) laatste berichtje over de DJ Mag Top 100. Voor vele van ons is deze lijst niets meer dan een zoveelste opgeklopte lijstje, dat meer een populariteitslijstje lijkt dan een echte verkiezing. Toch is het voor de meeste DJ’s behoorlijk belangrijk om hier toch op genoemd te worden, zoals deze infographic duidelijk laat zien. 64 van de 100 genoemden mag optreden in Las Vegas. Sterker nog, de gehele top 41 mag zonder uitzondering op bezoek komen in de Sin City. En dit is niet alleen zo in Las Vegas, het blijkt dat vele party-organisatoren die zelf niet origineel uit de EDM-scene komen, de lijst als handboek aanhouden bij het boeken van DJ’s.

Tot slot nog even een leuk nieuw stukje techniek, de Myo. Is het een smartwatch? Nee, veel leuker! Deze armbanden maken een liveshow nog veel meer live, aangezien het apparaat de bewegingen van de drager zijn armen registreeerd en daar acties aan kan verbinden. Het is compatible met alle favo DJ-tools als Ableton, Serato, Garageband en werkt als een midi-controller. Het kan verbonden worden met zowel muziek, als met bijvoorbeeld de lichtshow. Armin van Buuren is een van de gebruikers en hier zie je er een leuke demo van.

Zo, dat was het wel weer voor deze week, ik laat jullie achter met het bekende werk; Het “IEW & AWW”-momentje van de week. Choose wisely…

Have fun this weekend!

beatsessions.com essential dutch edm platform