nieuw_weekender

Weekender

En daar zijn we alweer, wat gaat zo’n week af en toe toch snel, hè? Het ene moment sta je nog met frisse tegenzin op en het volgende moment is het alweer weekend. Tijd om de laatste EDM-weetjes door te nemen en de rest te vergeten.

De docu die afgelopen week door ons werd gelinkt, Ones to Watch met Armin van Buuren, is inmiddels een paar keer uitgezonden op oude media en via de website van CNN terug te zien. En hier via een rechtstreekse link zonder reclames voor uw aller plezier.

Afgelopen weekend was het natuurlijk Halloween, dat zal niemand ontgaan zijn. Op diverse feesten in binnen- en buitenland kwam je de meest enge figuren en personages tegen, vaak voorzien van een flinke plas bloed of andere viezigheid. Maar nu nam een dame bij het optreden van Above&Beyond het alllemaal wel heel erg letterlijk. Als je hun show ooit eens hebt bezocht, hebben ze een leuke gimmick in hun optredens; “Push the button”. Hiervoor vragen ze een willekeurige partyganger het podium op en die mag dan op de play-knop drukken om de beat te laten vallen. Leuke natuurlijk en misschien best spannend. Voor sommigen zelfs zo spannend, dat ze hun lunch/diner/drank/watdanook niet binnen kunnen houden. Sta je dan, met je mooie verkleedspullen.

En gelukkig hebben we ook de beelden nog

Verder kwamen we deze week nog wat leuke covers(Als je het zo kan noemen) met een bijzondere uitvoering tegen van verschillende bekende nummers. Allereerst kwamen we de 5-jarige Ezra tegen. Hij speelt Madeon na, die op zijn beurt in 3,5 minuut de samples van 39 favoriete nummers mashed tot een heerlijk nummertje.

En dan zagen we ook nog een leuke uitvoering van Animals van Martin Garrix. De percussionist Afishal pakt er een wel hele grote midi-controller bij en drumt er lekker op los.

En tot slot zagen we deze week meerdere keren een diss van DJ Craze, lid van de #RealDJing-beweging, voorbij komen. Vette mix en Steve Aoki, Pauly D. en Paris Hilton moeten het behoorlijk ontgelden, win-win dus!

Zo, tijd voor een lekker drankje, maar niet voor hét moment waar jullie allemaal op hebben gewacht; Het “IEW & AWW”-momentje van de week. Choose wisely…

Tot de volgende week!

beatsessions.com essential dutch edm platform