nieuw_weekender

Weekender

Zo, wat is er deze week weer allemaal gebeurd in onze favoriete scene? Nouja, eigenlijk zoals iedere week ongelooflijk veel, dus hier maar een klein uittrekseltje. Iemand het bier al uit de koelkast gehaald?

De week begon fantastisch, werd even wat minder, maar kwam daarna weer keihard terug met een paar heerlijke releases, goede aankondigingen en veel meer leuk nieuws. Het lijkt het weer wel!

Iedereen kent de Essential mixes wel, DE radioshow van BBC Radio 1 die al bijna net zo lang bestaat als dat we pling-plong geluiden uit onze (drum-)computers toveren. Zoals KTRA alle hardere en minder bekende stijlen promoot, is bij de Essential Mixes alles mogelijk, van Goa tot Gabber. En deze week krijgen we weer een speciale set, namelijk die van Jack U. Dit samenwerkingsverband tussen Diplo en Skrillex is de afgelopen tijd uitgegroeid tot een behoorlijk succes en ik durf dit eigenlijk wel als luistertip mee te geven zonder de set al gehoord te hebben, tenminste, als je van de Jack U-stijl houd natuurlijk. Hier in ieder geval alvast de aankondiging van BBC:

Mocht je de uitzending missen, op de pagina van de BBC kan je, zoals ieder radio-programma dat ze uitzenden, 7 dagen lang nog terug luisteren. En anders zijn de mixes altijd nog wel ergens van internet te plukken, kijk bijvoorbeeld hier voor een volledig overzicht met links naar archieven. Of zoek even bij de betere torrent- en nieuwsgroepenwinkel.

Mocht je na het luisteren van deze set voldoende inspiratie hebben gekregen om zelf eens wat in elkaar te gaan zetten, kijk dan even hier. Diplo heeft van 4 oudere tracks van hem(6th Gear, Express Yourself, Biggie Bounce en Revolution) De acapella versies online gezet en spoort producers aan om “something cool with this”te doen.

Mocht dit trouwens niet geheel je smaak zijn, tegenwoordig kan je echte spacey sounds vinden op SoundCloud, NASA heeft namelijk zijn eigen SoundCloud-pagina geopend! Naast het onvergetelijke “Houston, we’ve had a problem“(En ik zweer dat ik altijd “Houston, we have a problem”heb gehoord, wie nog meer?) en “That’s one small step for man“hebben ze een hele berg ruimtegeluiden online gezet, zoals kerstgroeten van de verschillende missies, raketgeluiden, enz.. Beslist het bekijken en beluisteren waard, lijkt mij. Oh, en inb4 alle komende 2014-tracks met de woorden “Houston, we’ve had…”.

Tot slot kijken we nog even naar een release die ik persoonlijk er wel bovenuit vond springen deze week door de diversiteit in stijlen, de nieuwe plaat van Knife Party; Abandon ship. Naast de drie lead singles die al uitgebracht zijn, presenteerde de heren deze week nog een kleine teaser van hun nieuwe nummer “404“. Voor de kenners is deze titel al een aardige aanwijzing wat er in dit nummer voorbij gaat komen, voor de anderen, nee, dit ligt niet aan je computer en nee, er ging niets fout. 😉

En we zijn er weer, dat laatste, oh zo gewaardeerde onderdeel van de Weekender; Het “IEW & AWW“-momentje. Choose wisely…

Party likes it’s the last day on earth, but be smart and don’t let it be your last party!

beatsessions.com essential dutch edm platform