nieuw_weekender

Weekender

Sjonge, dat was weer een drukke week, wat een berg aan nieuws kwam er deze week over ons heen. Dus laten we maar snel beginnen, anders begint het weekend wel heel erg laat.

Het overgrote deel van het nieuws kwam natuurlijk van de ADE, het altijd gezellige Dance-feestje van onze grote vrienden van de BUMA. Daar Mar het allerbelangrijkste nieuws al met ons deelde voordat zij het zelf vertelden, laten we het er maar bij en kijken we wat er buiten de ADE nog meer gebeurde.

Altijd al willen weten met welke tools je favo DJ zijn/haar live optredens verzorgd? De heren van DJ Techttools hebben het voor je uitgezocht en in een leuk lijstje gegoten. Dat veel artiesten uit de DJ Top 100 de CDJ- en DJM-series gebruiken, zal geen verrassing zijn(Maar hoe moet dat nu verder?). Meest gebruikte mixer: Pioneer DJM-900 Nexus en meest-gebruikte CD-player: CDJ-2000 Nexus.

Maar naast de standaard set-up die we in elke grote en kleine club tegenwoordig tegenkomen, zien we wel grote verschillen tussen de headphones en controllers die men gebruikt. Iedereen heeft hier zijn eigen smaak in en de verschillende merken zijn ook niet te beroerd om “Speciale Edities” uit te brengen, al dan niet in samenwerking met een bekende DJ.

In het lijstje worden enkele sets omschreven en er is zelfs nog een verdieping gelinkt met nog meer info over de set-ups van je favo DJ. Sterker nog, je mag zelf bijdragen aan het lijstje.

Een veel terugkerend merk bij de controllers is Traktor, bij ons allen wel aardig bekend geloof ik. En laten zij nu net deze week hun nieuwste vlaggenschip aankondigen: De Traktor Kontrol S8. Native Intrstuments wilt met dit apparaat graag de strijd aangaan met Poineer DJ door de focus niet bij je laptop, maar het deck te leggen. Dit doen ze onder andere door 2 full-color beeldschermpjes te implementeren waar je alle info die je normaal van je laptop leest, nu direct van het deck kan aflezen. Nog een opvallende keuze is het verdwijnen van de jogwheels ten behoeve van een revolutionaire strip, die de functionaliteit hiervan overneemt. Eens even opletten of dit mooie stukje techniek volgend jaar de controller-lijst domineert.

Verder ging Deadmau5 de afgelopen dagen op een shoppingspree en kocht een leuk elektrisch autootje(Nouwja, ok, hybride), waar hij natuurlijk ook een nieuwe garage voor nodig had. En aangezien zo’n garage alleen ook maar allen is, heeft hij de rest van het pand ook maar erbij genomen. En volgens mij istie er best tevreden mee:

Bij de weg, of je nu van Deadmau5 houd of hem haat, na zichzelf even goed verwend te hebben zien we enkele dagen geleden een kant van hem die we helaas niet zo vaak zien, tussen al zijn rants en trolls door. Een fan van hem had een DJ-competitie en dat ging niet helemaal zoals gepland. Maar goed, ik laat het hem zelf maar even vertellen.

Zo, volgens mij kunnen jullie weer even vooruit, dus wordt het tijd voor de bekende week-aflsuiter: Het “IEW & AWW“-momentje. Choose wisely…

Zie jullie volgende week weer!

beatsessions.com essential dutch edm platform