nieuw_weekender

Weekender

En daar zijn we weer! Na nog een paar daagjes lekker cultuur, natuur en muziekscene te hebben opgesnoven in Turkije, kwam het werk deze week weer extra hard aan. Maar wees niet bang, er was nog genoeg tijd om jullie weer te voorzien van wat leuk en gek nieuws uit onze scene.

Het zomerseizoen is voorbij en de grote indoor parties worden weer aangekondigd. Wat is het toch fijn om een hobby te hebben die het hele jaar door kan gaan. De eerste plannen voor de jaarwisseling worden gemaakt en er worden weer een boel demo’s en teasers door de verschillende producers en collaboraties uitgebracht, om iedereen alvast lekker te maken voor het “gezellige-donkere-dagen”-seizoen.

Zo zagen we eerst een teaser voor “Gust of Wind“, een samenwerking tussen Pharrell Williams en Daft Punk voorbij komen. De clip, door de beroemde regisseur Edgar Wright(Bekend van o.a. de epische films “Shaun of the Dead” en “Hot Fuzz“) in elkaar gedraaid, werd nog geen week later volledig uitgebracht.

Ook Axwell /\ Ingrosso(Twee Van de drie voormalige leden van Swedish House Mafia) zijn bezig met een nieuw album en laten bij diverse live optredens al wat klanken van de nieuwe nummers horen. YourEDM heeft een aantal exclusieve live opnames op een rijtje gezet, gevonden op SoundCloud. Let wel, de meeste opnames zijn live registraties, dus verwacht niet teveel van de geluidskwaliteit. 😉

Deadmau5 was ons een beetje aan het pesten door meerdere werkjes aan te kondigen. Allereerst vertelde hij ons over zijn nieuwste album, “5 Years of Mau5″, een dubbelalbum dat voornamelijk remixes zal bevatten, voor zover er iets over bekend is. Dillon Francis is in ieder geval al bevestigd met een remix van “Some Chords“, dat hij op tijdens een van de “Mad Decent Block Parties” in Augustus al even liet horen.

Daarnaast heeft hij ook nog een EP aangekondigt, dat remixes zal bevatten van zijn bekende “The reward is Cheese” van onder andere Nom de Strip en Tujamo.

DeadMau5 “The Reward is Cheese” EP zal rond 20 Oktober verschijnen en het album “5 Years of Mau5″ kan je rond 25 November in de winkels vinden.

Tot slot nog even een leuk interview met Dillon Francis. Onze clown van de EDM blijkt toch nog behoorlijk serieus te zijn. LA Weekly had het genoegen om Dillon te mogen interviewen, maar dit kon niet zomaar; Ze waren verplicht om zijn speciale “Dillon Francis Will Put Together Your Ikea Bed” aan te schaffen om zo 12 minuten met hem te kunnen spreken. In het interview verteld hij hoe hij begon en zijn verschillende karakters als DJ Hanzel, terwijl hij blijkbaar toch nog wat moeite heeft met zijn eigen oh-zo-simpele diy-project. Voor meer hilarische producten, check zijn website!

Nou, wel weer genoeg lees- en luistervoer lijkt me, dus over naar de enige echte afsluiter van de week; Het “IEW & AWW“-momentje. Choose wisely…

Fijn weekend!

beatsessions.com essential dutch edm platform