nieuw_weekender

Weekender

Hoppa, laatste dagje van de week en natuurlijk vlak voor het afsluiten van de computers, nog even een Weekender doorspitten om daarna alles weer lekker te kunnen vergeten tot maandag.

Beetje jammer dat er niemand meer contact met me heeft opgenomen vorige week, we zijn nu te laat; Pioneer DJ zegt officieel “Goodbye DJs“, voor de slordige som van 550 miljoen dollar. De koper is niemand minder dan KKR & Co, een Amerikaans investeringsfonds dat als core business heeft het opkopen van non-core business van andere, vooral Japanse, bedrijven. Wat de nieuwe eigenaar er precies mee gaat doen, is nog niet bekend. Maar men verwacht eigenlijk niet dat er veel verandert aan het assortiment, aangezien ook de DJ-tak bij Pioneer voldoende winst maakte en een marktaandeel van rond de 60% had.

Mocht je nu net als ik net geen half miljard op de plank hebben liggen, zijn er natuurlijk altijd nog andere manieren om aan je muzikale gerief te komen. Altijd al die killer beat of melodie in je hoofd gehad, maar geen spullen om het in een wereldlijk formaat om te zetten? Kijk niet verder, maar klik nu richting SUPER-LOOPER! Het werkt op PC’s en ipad, dus niemand wordt overgeslagen. Hoewel het niet te vergelijken is met een echte DAW, is het leuk speelgoed en tijdverdrijf. En wie weet, misschien ontdek je nog verborgen talenten. De app is trouwens genomineerd voor de AWWWARDS in de categorie “Beste websites”. Mocht je het hier mee eens zijn , dan kan je HIER stemmen.

De afgelopen tijd is er weer hard gewerkt door onze wereldwijd beroemde DJ-vrienden en dat het niet altijd goed gaat, liet Steve Aoki vorige week al zien. Dat je zelf de boel sloopt is tot daaraantoe, maar dat je door toedoen van anderen je set vroegtijdig moet afbreken en zelfs naar het ziekenhuis moet, overkomt maar weinigen. Helaas voor de altijd aardige Dillon Francis overkwam hem dit tijdens een van zijn optredens in New Orleans. Er werd vanuit het publiek een blikje RC Cola(Royal Crown Cola, schijnbaar de slechtste cola van de VS van A) tegen zijn hoofd gegooid en hij moest hierdoor helaas zijn set afbreken om naar de EHBO gebracht te worden. Het resultaat:

Enkele hechtingen later kon hij er gelukkig wel weer een beetje om lachen:

Maar of hij er nu helemaal ongeschonden vanaf is gekomen? Bekijk hier een exclusieve preview op de laaste hit waar hij in samenwerking met Martin Garrix aan werkt, een week later.

Minival, een house/techno promotor is van plan om middels crowdsourcing een waanzinnige locatie voor een nieuwe club te kopen. Het gebouw zelf staat midden in de Thames, mij lijkt het wel wat, zolang er maar genoeg hekken rond de balustrades staan, de combi drank en water schijnt alleen goed te zijn in kleine hoeveelheden, niet met hele kanalen tegelijk.

En tot slot werpen we nog even een blik op de ongeĆ«venaarde modding-scene, die het ook nu weer voor elkaar heeft gekregen om echt alles en nog veel meer uit simpele apparatuur te krijgen. Deze week een overzichtje wat voor leuke dingen je kan doen met floppydrives. Jawel, die oude, vierkante dingen met dat specifieke geluid, waar we vroeger met veel pijn en moeite 30 floppies achter elkaar in wisselde om WP5.1 te installeren. Al denk ik dat er zelfs al lezers zijn die deze tijd niet eens hebben meegemaakt en dit maar helemaal rare apparaten vinden. Zo vinden we hier Haddaway met What is Love(Origineel), Gotye met Somebody that I used to know(Origineel), komen we hier weer eens Daft Punk met One More Time(Origineel) tegen en mag natuurlijk ook Darude met Sandstorm(Origineel) niet ontbreken. En als extra afsluitertje nog even de James Bond-theme, gewoon omdat het kan. šŸ˜‰

En nu weer aangekomen bij dat altijd spannende moment, het “IEW & AWW“-momentje van de week. Choose wisely…

Zie jullie volgende week weer!

beatsessions.com essential dutch edm platform