nieuw_weekender

Weekender

Treurige Mexicanen, uitzinnige Oranje-fans, heftige discussies over wel of niet eerlijk door, tienermeisjes die hele landen beledigen, het was me het weekje wel weer. Gelukkig zit ik al dagen te genieten in de zon.

Deze week in verband met het heerlijke weer en goede temperaturen een lekker kort en luchtig overzicht van de links die ik de afgelopen tijd ben tegen gekomen, maar niet in een vorig verhaal kwijt kon.

Maar eerst helaas nog wat slecht nieuws; Dancefloat gaat helaas niet door. Het Rotterdamse feestje zou morgen voor het eerst los gaan maar heeft te weinig kaartjes verkocht en gooit de handdoek in de ring. Na vorige week het aantal podia sterk terug te hebben gebracht moesten de organisatoren deze week toch constateren dat de party niet door kon gaan.

Een waanzinnig project wat ik een tijdje geleden tegen kwam is “Years” van Bartholomäus Traubeck. Deze muzikale kunstenaar heeft een album gemaakt van de jaarringen van bomen. Hij heeft plakken van 7 Australische bomen genomen, hing daar een Playstation Eye-camera boven, liet het resultaat door Ableton Live gaan et voilĂ , een prachtige piano-compositie.

Wie denkt dat DJ zijn goud geld verdienen is, zit er blijkbaar flink naast. Er zijn nog genoeg DJ’s die er nog een tweede baan op na (moeten) houden. Zo is daar ene Jessie Andrews, die naast plaatjes draaien, ook nog af en toe van zeer dichtbij de lichamen van andere dames voor de camera bestudeerd (Zoek zelf maar naar de NSFW-beelden. ;)), sieraden ontwerpt en ook nog de tijd vind om af en toe een modelshoot te doen als ze in de buurt van LA is.

Maar ook Richie Hawtin, techno legende, doet er nog wat leuks naast. Hij runt een leuke club op Ibiza, ENTER.Sake. Hiervoor heeft hij 2 jaar lang Japan doorgereist, om de beste Sake van het land te vinden. Uiteindelijk gaat hij samenwerken met de brouwer “SOOKUU”. Deze brouwerij maakt tegenwoordig 3 exclusieve sakes voor Richie, die af en toe zelf nog in zijn club achter de bar staat. Hij is namelijk zelf ook nog professioneel mixer.

Dan nog Moby, die naast zijn waanzinnige muziek, ook nog een gelauwerd fotograaf is. Hij heeft al meerdere exposities gehouden in Amerika. Ook heeft hij een theehuisje in New York, Teany.

Mocht Youtube of welke andere uploadsite trouwens ooit eens moeilijk doen over je eigen gemaakte bootleg van een nummer van Moby, stuur hem even een berichtje, geen probleem.

Nog even een plugje voor een gouwe ouwe set van DotF, gedraait door DJ Vince, onder toezicht van Robin Albers himself, een speciale “For those who like to groove”, DotF-stijl! Net teruggevonden en door Mar weer toegankelijk gemaakt via SoundCloud, geniet ervan!

Zo, dat was het weer voor deze week, dus iedereen waat al waar het tijd voor is, het “IEW & AWW“-momentje van de week. Choose wisely…

Laten we hopen dat we zaterdag weer net zo kunnen juichen en springen als afgelopen zondag, fijn weekend!

  • Mike

    Toffe Weekender, thanks!

beatsessions.com essential dutch edm platform