nieuw_weekender

Weekender

Potverdikkie, wie had dat 2 weken geleden verwacht? 9 Punten uit 3 wedstrijden, heerlijk terrasweer om de wedstrijden te volgen en daarna lekker los te gaan op goede muziek. Hallo, zomer!!

Maar mocht aankomende zondag dezelfde commentator als afgelopen woensdag (Jeroen Grueter) het verslag doen bij de wedstrijd, is het misschien helemaal geen gek idee om de muziek wat eerder aan te zetten en lekker alleen beeldjes te kijken. Diplo heeft in ieder geval een lekker setje voor het WK, volledig in Latin sferen, uitgebracht om onder de wedstrijd aan te zetten.

Dat wij goede muziek luisteren heeft de rest van de wereld ook wel aardig door. Zo zijn er steeds meer bedrijven die EDM gebruiken in hun reclames. Zo komen we Diplo weer tegen bij een Doritos reclame en de Blackberry, is een van de beste nummers van Groove Armada gebruikt in onder andere reclame voor Royal Club en Nike. En ze prijzen daarna ook nog even de Fuelband aan. Ook Avicii wordt veel gebruikt, zoals het nummer “Levels” bij een reclame van So You Think You Can Dance (Van horen zeggen, De TV dient hier alleen voor het journaal en Youtube), bij Bud Light en een paar commercials voor Buick. Heineken pakt 2 Unlimited er maar weer eens even bij en G-Star durft het zelfs aan een reclame met Skrillex erin te maken.

Maar ook op dit gebied hebben we weer een koning (Of eigenlijk koningen): Daft Punk. Zo gingen de heren dit millenium al in zee met Gap, maakten ze reclame voor een of ander muziekspelertje, kon een paar maanden daarna Sony Ericsson op ze rekenen voor de Japanse markt, deden ze hun ding voor de “DJ Hero“, spelen ze met een hele boel andere bekende figuren mee in een epische reclame voor Adidas, hebben ze in Frankrijk hun eigen Coca-Cola flesjes, werken ze stilletjes samen met Yves Saint Laurent en maken ze flink wat lawaai voor het Lotus F1 team.

De illustere heren hebben trouwens van de week naar buiten gebracht dat de BBC in samenwerking met Canal+ een docu over hen gaat maken die in 2015 moet verschijnen. Als de eerste samenwerking tussen de BBC en Canal+ net zo vruchtbaar is als de chemie tussen de mannen van Daft Punk, kan dit niets anders dan een groot succes worden.

Zo, ik ga lekker van een paar vrije daagjes genieten, maar niet zonder jullie achter te laten met een laatste overdenking, het “IEW & AWW“-momentje van de week. Choose wisely…

Tot de volgende week!

beatsessions.com essential dutch edm platform