nieuw_weekender

Weekender

Nu eindelijk echt Pinksterweekend(Tnx, schone zus ;)), er is tropische warmte voorspeld, zondag wat minder, maar we krijgen de maaandag er ook nog eens gratis bij, dus volgens mij niets te klagen!

Het is jullie misschien opgevallen dat in mijn stukjes een aantal personen vaker langskomt dan anderen. Dit heeft er vooral mee te maken dat ze naast muziek meerdere passies met mij delen, zoals internet, gamen of streamen. Deze heren weten perfect hoe ze muziek met andere hobbies kunnen combineren en zo een nog grotere fanschare te bereiken. Hierdoor kom ik ze vaker tegen dan andere sterren, die Facebook en Twitter al genoeg exposure (en moeite) vinden, als ze deze niet al door hun management laten beheren.

DJ’s als Skrillex en Deadmau5 maken gebruik van bekende streamsites als UStream en het helaas overleden Stickam of hebben hun eigen site ingericht om vanaf daar te kunnen streamen en gebruiken deze pagina’s om hun fans te laten zien hoe zij werken of ontspannen. Op deze pagina’s komen geregeld nog onuitgebrachte nummers of leuke bootlegs voorbij en geeft de DJ’s de kans om alvast wat feedback te krijgen op nieuwe releases, loopjes, enzovoort.

Je kan dit natuurlijk nog iets verder doorvoeren en dan kom je op het niveau van onze eigen Afrojack uit. Hij heeft een samenwerkingsverband met Razer, een in de gamingwereld zeer bekend en gerespecteerd merk voor gaming-gear zoals muizen en toetsenborden. Ze maken ook hele krachtige en solide laptops, die dan weer door Afrojack worden gepromoot en hij heeft zelfs een eigen muziek-app, de Afrojack Production Studio, die alleen op de Razer Blade Pro werkt. Dit is een laptop die gebouwd is om z’n hand niet om te draaien voor wat muziek- of video-editing onderweg en de zwaarste games ook nog rustig aankan.

Ook speelt Afrojack graag wat spellen op de Playstation (als hij tijd heeft natuurlijk) en tweet hier geregeld over, alhoewel hij zijn gamertag angstvallig geheim houd. Zijn favo’s zijn RPG’s, Roleplaying Games, een gamegenre waar onder andere World of Warcraft onder valt, dus als iemand hem toevallig eens tegenkomt in een game, laat het mij weten.

En dan zijn er nog een aantal DJ’s actief op Twitch.tv, een streamingsite speciaal gericht op gamers. Bij mij staat deze pagina of de Android app bijna 24/7 open(Ja, zelfs als ik slaap, ja..) en ik kom dan ook geregeld onder andere DJ Kutski tegen, die in zijn vrije tijd allerlei soorten horrorgames de digitale ether in slingert. Bijkomend voordeel is dat hij in ongeveer dezelfde tijzone zit, al weten DJ’s wel hoe ze het natuurlijke dag/nachtritme professioneel kunnen omgooien.

Tot slot nog even het immer spannende “IEW & AWW”-momentje. Choose wisly…

Game on, en geniet van het prachtige weekend!

Namens Kinguin

beatsessions.com essential dutch edm platform