nieuw_weekender

Weekender

Zo, de laatste kabeltjes zijn gepatcht, documenten worden opgeslagen en de laptops kunnen worden dichtgeklapt. Dat kan maar één ding betekenen; Weekend!

Een paar maanden geleden is de documentaire “Leave The World Behind” van de Swedish House Mafia in première gegaan. Het is het verhaal achter het laatste jaar en de “One Last Tour” van de welbekende DJ’s. Het trio, dat enkele jaren de scene behoorlijk domineerde, neemt iedereen mee op hun laaatse tour, na op 24 Juni 2012 via hun website het nieuws te melden dat zij uit elkaar gaan. Ook wordt in de interviews veel duidelijk over de vriendschap tussen de heren en waarom ze uiteindelijk toch tot deze conclusie zijn gekomen.

De documentaire is heel erg mooi in beeld gebracht door Christin Larson, die geen vreemde is voor de SHM en de muziekscene in het algemeen. Hij heeft namelijk voor en met grote artiesten als Kylie Minogue, Britney Spears(Sorry!), Daft Punk en Rammstein videoclips, commercials en docu’s in elkaar gezet. Voor de SHM heeft hij meerdere clips als “Miami 2 Ibiza” en “One” gemaakt en ook de docu “Take One” is van zijn hand.

Ik kan wel zeggen dat ik het einde niet zal verraden, maar volgens mij is dat voor weinigen nog een verrassing.

Axwell en Sebastian Ingrosso kwam ik een paar weken geleden toevallig nog op internet tegen. Zij hebben samen met andere grote namen als Avicii en Armin van Buuren enkele oude bekende en nieuwe nummers van Disney onder handen genomen, in opdracht van Disney zelf! Ooit jezelf afgevraagd hoe de Muppets zouden klinken in een danceplaatje, dan is nu je kans. Een serieuze poging van Disney om in de EDM door te breken, anders huur je geen grote namen in. Ze noemen het zelf “14 songs remixed by todays hottest DJs”. Er zitten zeker wel leuke nummers tussen, andere nummers moeten denk ik je smaak zijn of misschien is het jeugdsentiment wel genoeg voor sommigen. Waarom bijvoorbeeld “Fall” van Daft Punk nu weer opnieuw geremixt moest worden is mij niet helemaal duidelijk.

*Disclaimer: Al het bovenstaande materiaal is te vinden bij itunes, Youtube en de betere downloadzaak

Zo, dan nu die laatste beslissing voor het weekend echt kan beginnen; het “IEW & AWW“-momentje. Choose wisely…

Iedereen een heerlijk zonnig weekend gewenst!

beatsessions.com essential dutch edm platform