nieuw_weekender

Weekender

Ken je dat, van die weken dat je het idee hebt dat je een paar maanden werk in die paar dagen hebt gepropt, maar ook alles eindelijk begint samen te komen? Het voordeel daarvan is dat het weekend dan ook weer als een extra grote beloning voelt.

Op dit soort dagen is muziek voor mij echt een must en ben altijd blij als ik mijn koptelefoon weer op mag zetten in de tram naar huis. Er is geen los nummer op mijn telefoon te vinden, alleen livesets en podcasts. Sommige staan er even op, anderen luister ik al een eeuwigheid en weet tot op de seconde precies wanneer er weer een lekker nieuw nummer inkomt of er een perfect uitgevoerde overgang is, die me nog iedere keer kippevel kan bezorgen.

Één van de fijnste podcasts van dit moment vind ik “Keeping The Rave Alive” van DJ Kutski en dat is niet zo gek, aangezien deze man in zijn shows de hardere stijlen van EDM laat horen. Deze muzikale en creatieve alleskunner is vooral bekend van zijn radio-shows bij de BBC en een graag geziene en gehoorde DJ op de hardere podia van feesten en festivals. In zijn shows en sets is hij helemaal niet vies van een potje DMC-stijl scratchen. En omdat het zo’n aardige vent is, deelt hij zijn scratch-kunsten ook nog eens op zijn Youtube-kanaal en een berg gratis te downloaden sets en nummers op shitmixtapes.com en SoundCloud.

Keeping The Rave Alive is in 2 jaar van een hobby-podcast naar een serieus concept uitgegroeid, met feesten in de UK en natuurlijk merchandise. In de show die iedere vrijdag uitkomt, komen oude en nieuwe platen langs, grappige en interessante weetjes en een aantal vaste elementen, zoals een gast-DJ die een set draait, Sample Mania en de Final Vinyl, waarbij hij de platenbakken die nog steeds bij zijn ouders staan induikt, om de show af te sluiten met een klassiek pareltje. Vandaag is deel 110 uitgekomen, en de vorige 108 delen zijn ook te vinden op de KTRA-site, compleet met tracklists, altijd handig.

En nee, dat is trouwens geen typfout, er is nooit een deel 13 uitgebracht. Niet omdat hij bijgelovig is, maar omdat hij gehoord had dat de meeste podcasts stoppen na de dertiende uitzending en hij dat risico niet wilde nemen. Een zeer verstandige keus, ik ben blij met een show waarin ik een beetje op de hoogte gehouden wordt over het reilen en zeilen van de hardere stijlen en oude en nieuwe klappers voorbij hoor komen. Kortom, in mijn bescheiden mening echt een aanrader om eens te luisteren of op te abonneren via zo’n iDing. Ik heb pas het 8GB-kaartje in mijn telefoon moeten vervangen voor een 16GB variant, omdat nog geen enkele aflevering ervanaf is gegooid.

Tot slot, een hopelijk al wat herkenbaar teken dat het weekend nu echt kan beginnen, het “IEW & AWW“-momentje van de week. Choose wisely…

Fijn weekend!

beatsessions.com essential dutch edm platform