nieuw_weekender

Weekender

Zo, het is gelukkig weer vrijdag. Nog even snel de laatste zaakjes afhandelen en dan kan het weekend beginnen. Heerlijk uitrusten of lekker feesten, iedereen viert het op zijn eigen manier.

Een van de feesten dit weekend is het legendarische “Rave the City”. Dit feest, dat vooral in de eerste helft van de jaren ’90 vele partygangers op zich af zag komen, beleeft zijn 24ste editie in de Silverdome te Zoetermeer.

In 1991 was de eerste editie in de Houtrusthallen, Den Haag. Enkele helden van onze generatie, Charly Lownoise, Gizmo, Joey Beltram, Rob Boskamp en Human Resource laten 5000 feestbeesten tot in de vroege ochtend genieten van de nummers die nu nog steeds bekend en bemind worden. Het feest is een groot succes en ook de tweede editie 3 maanden later in de Statenhallen staat nog scherp (of wazig) in het geheugen bij velen. Onze grote vriend en graag geziene gast Darkraver legt trouwens nog even precies uit wat nu het verschil tussen House en Gabber is…

In jaren ’90 heeft het feest nog vele edities en ook in de “nulties” komen er nog enkele feesten en reunies voorbij.

Ikzelf kom via de eerste “Rave te City“-CD’s in contact met het concept en kan mij nog goed herinneren dat andere mensen in het OV de “Rave the X-mas“-editie schijnbaar niet zo konden waarderen als ik.

Maar “Rave the City” is weer helemaal terug. De organisatie die nu achter het concept staat belooft de komende 4 jaar het feest weer in volle glorie terug te brengen en de oude thema’s te laten herleven.

In de toplocatie Silverdome in Zoetermeer wordt door Elusive de oude sfeer van de jaren ’90 teruggebracht en ook de line-up liegt er niet om:

Charly Lownoise & Mental Theo
Rob Gee vs. Lenny Dee
Bountyhunter
Darkraver vs. Outsiders
Deaz D
Nosferatu
Deepack vs. Thilo
Peter van Leeuwen vs. Mark van Dale
Norman vs. Raoul Coolman

De Silverdome zal zaterdag zo’n 10.000 stampende partygangers kunnen verwerken. Ik heb enkele feestjes hier meegemaakt en moet zeggen, het kan er behoorlijk warm zijn, maar het geluid en de sfeer zijn altijd super.

Er zijn nog enkele kaarten te krijgen, dus mocht je nog geen plannen hebben en lekker oude school willen feesten, wat let je?

En dan is het tot slot weer tijd voor het “IEW & AWW“-momentje van de week, choose wisely… 😉

Wat je dit weekend ook doet en hoe je het ook viert, maak er iets moois van!

beatsessions.com essential dutch edm platform