nieuw_weekender

Weekender

Het weekend voor de deur en mijn eerste weekender op je beeldscherm, zou ik het geheim van Beatsessions al een beetje door hebben?

Je hebt geintjes en je hebt goedkope steken onder water. Sommige mensen begrijpen nog niet helemaal dat EDM tegenwoordig best een beetje serieuze zaak kan zijn, Indie-band Arcade Fire deed het eerste weekend van Coachella 2014 een shoutout naar “all the bands that play real instruments this weekend”. Des te vreemder was het dus dat ze afgelopen weekend op datzelfde festival met Daft Punk op het podium stonden. Oh, wacht

Of de heren van Arcade Fire nu mislukt grappig wilde zijn of dat dit echt hun mening is, wordt niet helemaal duidelijk. Laten we het er maar op houden dat grappen maken net als muziek maken ook een vak is.

Deadmau5 had er in ieder geval nog wel wat over op te merken,

Hij wordt later wel wat serieuzer op Twitter, maar hij weet in ieder geval hoe je trollt. Op Ultra Music Miami moest de man plotseling invallen voor Avicii, die een spoed-operatie moest ondergaan aan zijn galblaas én appendix en daardoor helaas het festival op zaterdag niet kon afsluiten. Ondanks het late invallen, krijgt hij het nog voor elkaar om er aan te denken de geinige persiflage van McMaNGOS op het meest gedraaide nummer van Ultra te draaien en het hele publiek gek te krijgen.

Goed nieuws trouwens voor Ultra Music Miami. De gemeenteraad heeft gisteren besloten dat het festival volgend jaar gewoon door kan gaan. Er was een vervelend incident met een beveiliger die in kritieke toestand in het ziekenhuis terecht kwam nadat een aantal hekken waren omgeduwt door mensen zonder toegangsbewijs. In de gemeenteraad waren een aantal politici die dit wilden aangrijpen om Ultra volgend jaar te verbieden in de stad. Ik heb het festival, samen met op piekmomenten meer dan 200.000 kijkers van over de hele wereld en 9.655.615 kijkers totaal, het hele weekend live gevolgd via Youtube en moet zeggen, ze weten daar wel hoe ze een feestje moeten vieren. En wat een waanzinnige locatie, als je bedenkt dat er zo’n 165.000 feestgangers in 2014 waren en het aantal incidenten verwaarloosbaar(118 behandelingen door onsite medisch personeel dit jaar), doen ze het toch goed. Al denk ik dat voor de politici de ruim 220 miljoen die voor de stad gegenereerd is in alleen al 2013, net iets meer meetelt. Hoe bedoel je, serious business?

Tot slot van mijn eerste Weekender laat ik jullie graag kennismaken met het “IEW– en/of AWW-momentje van de week”.. Choose wisely. Omdat het de eerste keer is, zal ik verklappen dat het aww goede nazorg is voor het iew, mocht je zo dapper zijn.

Wij van Beatsessions wensen jullie een fijn weekend!!

beatsessions.com essential dutch edm platform