weekender

Weekender

Wat gaat zo’n week toch eigenlijk snel voorbij. Een paar dagen gingen we nog met frisse tegenzin naar werk of school, nu staan we met een nieuwe weekender het weekend in te luiden.

Als (laptop) DJ moet je altijd zorgen voor back-ups. Dillon Francis leerde dat the hard way. Als je volledig op 1 techniek vertrouwd, zorg dan dat die techniek flawless is. Onze tip; twee extra usb sticks.

Beat this laat artiesten in 10 minuten een beat maken. Een leuke maar stressvolle uitdaging. Deze keer hebben ze Four Tet gevraagd. Kieran Hebden (zoals hij in het echt heet) blijft er ogenschijnlijk heel rustig onder. Hij zet een Micheal Jackson plaatje op, pakt wat samples en 10 minuten later is er een beat geboren.

Bass is een relatief nieuw verzamel-genre wat opkomt in Nederland. Verschillende stijlen als trap, juke/footwork en andere stromingen kunnen onder bass vallen. Maar hoe populair is dit genre eigenlijk? Wat voor impact hebben verschillende Nederlandse releases en feestjes? Dit alles is in deze infographic samengevat. Dit kan nog eens heel groot worden .. zo is onze conclusie.

Als je dit weekend nog gaat stappen kijk dan of je deze types kunt herkennen op de dansvloer. Sta je zelf in de booth jouw beste plaatjes op te zetten, vergeet dan niet de kabels aan te sluiten.

Prettig weekend!

beatsessions.com essential dutch edm platform