weekender

Weekender

Voor velen begint om vijf uur de kerstvakantie. Twee weken lang gedekte tafels, volle glazen en familie ruzies. Gelukkig is het einde van het jaar in zicht zodat we het nieuwe jaar vers kunnen beginnen.

In Engeland zijn ze de huidige top40 muziek zat. Een aantal Britten hebben dan ook besloten om een oude rave hit op nummer 1 te krijgen met kerst. Met hun Facebook page wisten ze al 27 duizend likes te verzamelen. En het lijkt goed te gaan met Altern8 in de charts, zo staat het orgineel van Activ-8 op nummer 11 en kunnen we verschillende remixen vanaf 39 bewonderen. Natuurlijk is er speciaal voor kerst een promo gemaakt.

Dat twerken helemaal het ding is tegenwoordig zal geen verrassing meer zijn. Ook de dames van Victoria’s Secret doen er aan mee. Misschien moeten de dames even een hamburgertje pakken, want twerken werkt toch beter met wat meer volume rond de billen.

Met kerst voor de deur zijn er weer nieuwe DJ gadgets te koop van de verschillende merken. Zo komt LG met de DJ X-Boom. Een DJ system met 25.000 Watt speakers (?!). American Audio pakt het minimalistischer aan. Deze controller biedt alleen het broodnodige. Meer opvallend is deze touchscreen stand alone van Monster. Met een prijskaartje van 600 dollar vragen wij ons af of deze gadget zal verkopen.

Door de vernieuwende technieken wordt het steeds makkelijker om muziek te mixen. Sync knoppen en diverse effecten om fuck-ups te verdoezelen worden steeds vaker gebruikt. Op passionatedj.com staat een mooi artikel waarom het belangrijk is om te kunnen beatmatchen.

Het is geen geheim dat wij fan zijn van vrouwelijke DJ’s. Toch heerst er een blijkbaar machocultuur in de stapscene. Op Noisey hebben ze een aantal opmerkingen verzamelt waar als vrouwelijke DJ je haren rechtovereind van zullen staan.

Als laatste hebben wij nog Good Guy Zedd, best betaalde DJ’s in Las Vegas en de nieuwe Burial.


Prettig weekend!

beatsessions.com essential dutch edm platform