weekender

Weekender

En voor je het weet zijn we weer een week verder. En wat voor een week was het, een docu over Robert Moog, een kritische noot betreft digitaal draaien, de mooiste dames achter de decks en een interview met Danny van SYTYCD.

Overige opmerkelijke feitjes en nieuwtjes hebben wij voor je verzameld in deze weekender!

Uiteraard is er deze week weer een relletje op twitter. Deze keer tussen Tyler The Creator en Will I Am. Deze twee heren hebben namelijk een weddenschap afgesloten voor 1 miljoen dollar. Ze hebben gewed dat Tyler de komende tien jaar geen kutmuziek gaat maken uit financiële overwegingen. Tyler vindt dat Will dat wel is gaan doen, puur voor het geld. Zie deze tweets.

Waarschijnlijk hebben jullie (net als wij) nooit gehoord van Lorde, maar zij is dus de nieuwste tienerster die het gaat maken. In een interview werd haar liefde voor elektronische muziek snel duidelijk, ze wil graag samen werken met Diplo en Major Lazer. Op de vraag of ze eventueel met David Guetta wil samenwerken sprak zij de woorden: “F*ck no… He is so gross.

Door het huidige aanbod aan midi controllers zie je af en toe door de bomen het bos niet meer. Allemaal hebben ze speciale features en reageren net effe anders. Vaak mis je dan net die ene knop die je toch wilt gebruiken. Geen nood, met een klein stukje hardware en software kan je jouw eigen midi controller maken uit alles wat elektriciteit geleid. De combinatie van Midi Midi en MaKey MaKey ben je niet meer gelimiteerd aan de functies die Pioneer of Numark jou bieden, maar kan je zelf aan de slag met bijvoorbeeld bananen.

Als je ons een beetje volgt weet je dat Maurits (alt10) altijd op zoek is naar nieuwe genres met de meest gekke namen. Zo valt de naam Skweee regelmatig, maar wat het nou is weet zelfs Maurits niet goed uit te leggen. Iets LoFi, analoog, hiphop achtigs voor Skandanavische nerds. Eindelijk is er een documentaire online beschikbaar die het ons haarfijn kan uitleggen. We call it Skweee kan je hier bekijken.

Omdat wij het weekend altijd inluiden met een fijn stukje muziek hebben wij voor jullie de set van Ida Engberg tijdens ADE. Ida kennen we natuurlijk allemaal van Disco Volente.

Prettig weekend!

We Call It Skweee – FULL VERSION from Iacopo Patierno on Vimeo.

beatsessions.com essential dutch edm platform