weekender

Weekender

Wat een weekend gaat het worden, episch, legendarisch, dit gaat de boeken in. Al is het alleen maar omdat Kane er een jaartje mee op houd!

Maar laten we deze weekender eens beginnen met opmerkelijk nieuws. Kirk Hammett, de frontman van Metallica denkt namelijk dat zij EDM hebben beïnvloed. “I’m wondering if our music had an influence on that because at one point Metallica was the fastest band in the land. In EDM the beats are really fast and I wonder if people have been influenced by us, the people making the dance music.”, zo zegt hij. Op zich zou dat zomaar het geval kunnen zijn, onze wenkbrouwen fronste vooral omdat house in Nederland al zo’n 25 jaar bestaat en de vroegere stijlen zoals gabber nogal harder gingen dan de hedendaagse EDM.

Na het noodlottige verdwijnen van de cassette en minidisk probeert Sony de walkman op nieuw leven in te blazen. Uitgerust met 128GB richt de japanner zich vooral op de audiofielen. Het apparaatje speelt lossless content af en heeft een grote condensator ter beschikking t.b.v. de geluidskwaliteit.

3voor12 heeft deze week een prachtig stuk geschreven over poppodia. Hier in Rotterdam moeten we het al langer doen zonder groot poppodium. Dat heeft volgens de VNPF, een organisatie waar onder andere Tivoli, Paradiso en 013 toe behoren, alles te maken met het veilig programmeren van bands en acts. Er zou geen lef meer zijn om nieuw talent de ruimte te geven, waardoor de zalen meer met elkaar concurreren en de deuren zullen moeten sluiten.

Normaal gesproken zijn DJ’s niet echt van de verzoekjes. Maar het kan welleens voorkomen dat je bijvoorbeeld op een bruiloft komt te staan. Uit ervaring kan Maurits (alt10) vertellen dat je dan ook de top40 en zelfs kabouter plop in je arsenaal moet hebben (die hij als beginnend progressive house DJ dus niet had). In de toekomst zal hij dus niet zo snel meer draaien op een bruiloft, tenzij de gasten deze kaartjes van te voren hebben ingevuld.

Maar laten we afsluiten dat dit het beste weekend ooit wordt met je mooiste schoenen aan.

O ja, en ben je van de oude stempel. Sneaky-D zal rond 20.30 vanavond een livestream verzorgen. Deels losse tracks voorzien van info, maar natuurlijk ook veel mixwerk. Leuk detail: vinyl only.

Luisteren doe je via onze beruchte ‘tune in’ button rond dat tijdstip op deze site.

Prettig weekend!

beatsessions.com essential dutch edm platform