weekender

Weekender

Of je nu aan de VrijMiBo zit of nog even hard moet werken, het weekend staat voor de deur. Wij sluiten onze PC’s af, maar brengen je uiteraard eerst een nieuwe weekender.

Terwijl heel Ibiza vol zit met idioten, is het triest gesteld met de uitgaanscultuur in Rotterdam. Na WATT, Exit en Heidegger is het nu de beurt aan Corso om de deuren te sluiten. Uitgaans goeroe Ted Langebach heeft daar zo zijn eigen ideeën over. Nee dan hebben ze het in Amsterdam toch beter voor elkaar. Desperado’s geeft ons een kijkje in het nachtleven van onze hoofdstad.

Mocht je dit weekend nog een festival meepakken, let dan even goed op hoe je danst. Niet met alle moves kom je goed uit de verf. Daarom hebben we hier wat richtlijnen.

Als vinylfreak moet je dit weekend in New York zijn. Zo’n 22.000 platen gaan in de verkoop bij de openbare bibliotheek van de Big Apple. Ben je meer van de TDKs en maxells, ga dan eens kijken in Gent. Het Belgische radiostation Joe FM heeft ieder liedje van de top 2000 op een cassette tape gezet. Het resultaat is een 14 meter lange muur vol bandjes.

In een wat meer technische bui? We got you covered. Al jaren draai je met je vertrouwde SL1200’s, maar weet je eigenlijk wel hoe ze werken? Hier staat een technische uitleg over de stalen rossen.

Heel DJ land is al een tijdje in de ban van de lijstjes. Tweets met zelfpromotie om op de desbetreffende DJ te stemmen verloederen het internet. Hoe ziet een lijst eruit waarbij het publiek geen invloed heeft op de uitkomst? Hier staat een lijst met de rijkste DJ’s ter wereld.

Maak er een goed weekend van mensen, voor je het weet is het weer maandag. Behalve voor de Londenaren, die mogen maandagochtend nog even feesten voordat zij gaan werken.

THiN zijn platenkeuze voor Augustus

Denz brengt ons in nostalgische sferen

René Bosland maakt de zomer net een tintje mooier

beatsessions.com essential dutch edm platform