weekender3

Weekender

Gefeliciteerd allemaal! Niet alleen hebben jullie de werkweek overleefd, ook de walkman bestaat vandaag 34 jaar. Daar drinken we op!

Deze weekender beginnen we met een wat serieuze noot. 12 jaar lang hebben we kunnen genieten van de Danceparade in Rotterdam. Helaas werden de veiligheidsregels rigoreus aangescherpt waardoor het organiseren van dit evenement niet meer te doen was. Maar er is weer hoop; een petitie om dit jaarlijkse feestje terug te laten komen. Wij weten niet in hoeverre een petitie echt helpt, maar niks doen is geen optie.

Het vetste dat wij deze week tegenkwamen was toch wel deze vernuftige uitvinding. Door oude en nieuwe media te combineren krijg je een verrassend product wat aanspreekt en je doet opvallen.
Ook dit typisch Nederlands concept scoort bij ons punten.

Al jaren word er gespeculeerd wie Burial is. Deze Bansky onder de producers kwam in 2006 met een geweldig album en ook de opvolger hebben wij grijs gedraaid. Ook al is zijn identiteit al een tijdje bekend, toch worden er nog steeds geruchten op het web gegooid over wie deze man is. Door een knap groepje alu hoedjes denken veel mensen dat Four Tet verandwoordelijk is voor de melancholische electronische deuntjes. Four Tet zelf word er horendol van. Ook Kode9, labelbaas van Hyperdub, doet een duit in het complot zakje.

De Mexicanen weten allang dat Tiƫsto niet Burial is, maar Markuz Schultz.

Verder deze week blijkt dat Robin Haase geen fan is van muziek. Geniale tekst om te remixen toch? Vergeet Goatstep, elektro-haase gaat het deze maand worden.

Julien Mier komt volgende week met een nieuwe plaat. Maar hier kan je alvast luisteren of het wat voor jou is.

Voor wat meer nostalgische sounds verwijzen wij je graag naar techno koning Jeff Mills. Deze reeks zijn sets van tussen 1986 en 1989, oldskool before it was cool.

Prettig weekend!

beatsessions.com essential dutch edm platform