Column-Weekender

Weekender

Poeh, dat was ff afzien. Zo maar een paar weken afwezig door externe factoren, je kent het wel. Zelfs de Weekender moest erbij inschieten, waarvoor mijn excuses. Maar geen nood, ik ben weer terug en probeer jullie weer wat te voorzien van leuke feitjes om het weekend goed te beginnen. Tot na de break!

Zoals gewend, eerst een lekker deuntje om in de stemming te komen. DJ Predator is een van die oude rotten in het vak die party na party afloopt om de door ons heilig verklaarde stijlen door je oren te pompen. In 2013 heeft hij een warm-up setje gedraaid voor Dominator en natuurlijk heeft iemand dat voor ons weer online geknald, waarvoor dank. Enjoy!

En dan even wat huishoudelijke mededelingen. Allereerst zijn er de afgelopen week honderden Spotify-accounts gelekt via Pastebin. Mocht je dus een Spotify-account hebben, is het verstandig om even te kijken of je account is benaderd of gewijzigd. Of, om helemaal veilig te zijn, sowieso even je wachtwoord te wijzigen, zeker als je hetzelfde wachtwoord voor meerdere zaken gebruikt.

Aangezien het een relatief klein aantal accounts betreft, is het vermoeden dat deze niet door een hack maar door “brute-force” achterhaald zijn. Spotify heeft in ieder geval zo veel mogelijk accounts geblokkeerd. Mocht je dus geen muziek meer op je mobiel kunnen streamen is het verstandig even contact op te nemen met Spotify.

Dan nog even wat minder leuk nieuws. Shawn Wasabi, de knoppenvirtuoos die hier al eens voorbij kwam, is vorige week beroofd. Zijn autoruit is ingeslagen en zijn laptop, midi-controller, harde schijf en wat andere spullen zijn weg. En het mooie? Bij de politie geloofden ze hem niet toen hij aangifte ging doen, omdat hij “onder invloed was/rode ogen had“.

Maar gelukkig kwam het internet hem te hulp. Meerdere acties werden opgezet om de midi-held schadeloos te stellen. Zo zette @MicDaMicrophone een fundraiser stream op Twitch op en haalde daar 1500 dollar mee op! Ook vanuit allerlei andere hoeken kwamen mensen hem te hulp. Zoveel zelfs, dat hij moest oproepen om te stoppen met geld/spullen naar hem te zenden. Vertrouwen in de mensheid is hier in ider geval weer een stukje hersteld.

Sommige van jullie kennen de term/datum 420 natuurlijk wel. GRiZ houd er ook wel van en kwam met een leuke plek om een setje weg te geven op deze memorabele dag. Lekker chill, natuur om je heen, grote smile op je bek, wat wil je nog meer?

En dan die Russen, hè? Het hele journaal lijkt tegenwoordig over niets anders te gaan. Maar de belangrijke zaken, zoals onze eigen scene, bleven gelukkig redelijk buiten schot. Tot nu dus. Onze Oosterburen gaan dit jaar voor de tweede maal Lollapalooza Berlin organiseren. Vorig jaar werd het gehouden op Tempelhof Airport, een oud vliegveld dat tegenwoordig voor vele festivals, braderiën en andere feestjes gebruikt wordt.

Maar dit jaar is de locatie het Treptower Park. En in dat park ligt ook het herdenkingsmonument voor de 20.000 gevallen Russische soldaten in WWII en de graven van zo’n 7.500 Russen. En dat schoot Rusland in het verkeerde keelgat. Een officiële verklaring van het Kremlin, ondertekend door 10 oud-Russische staten werd afgeleverd bij de burgemeester van Treptow-Köopenick. Ze zijn het er niet mee eens dat er straks 50.000 stampende dance-liefhebbers over de graven van de soldaten dansen.

Op zich logisch, alleen komen de ravers volgens de organisatie niet eens in de buurt van het monument en al zeker niet bij de graven. Zoals bij elk evenement probeert de organisatie het terrein zo goed mogelijk in te delen en de gevoelige plekken te ontzien. In het verleden zijn al meerdere grote concerten met vele malen meer gasten gegeven. Zo gaf Bob Dylan er een showtje voor 100.000 mensen weg en hebben er al eens ongeveer 200.000 mensen naar het WK wezen kijken. Het lijkt er dus weer eens op dat Rusland ergens een klok heeft horen luiden, maar zoals zo vaak de klepel volledig kwijt is.

Achja, waar je je allemaal al niet om druk kan maken, hè? Maar goed, het is weer tijd om het weekend officieel te laten beginnen. Mijn laatste momentje met jullie voor deze week is zoals altijd de zwaarste keuze van de week; Het “IEW & AWW“-momentje. Choose wisely…

Fijn weekend!

KinGuiN

beatsessions.com essential dutch edm platform