column_Weekender

Weekender

Jeej, het is weer vrijdag en het weekend staat te beginnen! Het KNMI voorspelt wel/geen mooi weer, dus bereid je goed voor. Wij hebben alleen nog even de week door te nemen en dan kan het feest ook hier beginnen. En het aftellen is natuurlijk ook begonnen, nog 7 DAGEN tot DOTF Reunie 2016!

En hoeveel flauwe grappen heb je vandaag al mogen aanhoren? Ik kwam de eerste zo’n 2 weken geleden al tegen en was het toen al zat. Dus deze week een extra harde en (voor de mannen) fijne Weekender.

Allereerst natuurlijk een lekker stukje muziek. Om de flauwheid van vandaag een beetje weg te beuken beginnen we lekker met een setje van Paul Elstak en Neophyte. Beide draaien ze al net zo lang als ik de muziek luister, dus een echte intro is niet nodig. Ze waren gezellig met z’n allen op het podium te vinden tijdens Decibel Outdoor 2015 en stampten de oude klassiekers eruit alsof het warme broodjes waren. Enjoy!

Maar eerst nog een kleine dienst-mededeling. De emoties vlogen hier op HQ de afgelopen week heen en weer. Allereerst een euforische sfeer door natuurlijk de aankondiging van de Zweedse editie van The Flying Dutch, om direct daarna de depressie ingeduwd te worden door het nieuws dat Avicii om persoonlijke redenen gaat stoppen met shows en feesten. En daarna direct stress, want door de aankondiging van Avicii zijn alle kaartjes van feesten met hem nu meer dan goud waard en bijna niet meer te verkrijgen. De vraag naar kaartjes voor bijvoorbeeld Creamfields steeg in 1 dag met 87%. Begrijpelijk of gewoon een hele goede zakelijke beslissing?

Ook de creme de la creme van onze helden hebben zich vol verwondering uitgelaten over het stoppen van Avicii. De vrienden bij YourEDM hebben een paar mooie en leuke reacties op een rijtje gezet. Van een hart onder de riem tot een voor Deadmau5-begrippen lieve troll-tweet, een overzicht.

En dan nu naar de stevigere inhoud van deze Weekender. Ik zeg het eenmaal; De links hierna kunnen stuk voor stuk NSFW(Not Safe For Work) zijn, maar aangezien iedereen hier deze Weekender netjes alleen op zijn privé-PC thuis bekijkt kan dat geen enkel probleem zijn. Toch?

Na de celebrity-aanval op onze scene heb ik nu een geheel andere stroming die mogelijk nog eens heel groot gaat worden gevonden. We hebben het dan over de T-DJ’s. Deze term slaat niet op Top-DJ’s, maar op Topless DJ’s. We hadden hier in Nederland al enige tijd DJ Diva die, na haar glansrijke carrière achter de bar van de Baja beach Club, een ander trucje moest verzinnen om gespot te worden. Dus natuurlijk is DJ-en dan een voor de hand liggende keuze. En met een paar drankjes op op Oudejaarsavond en een ietwat horny organisator komt van het een het ander. Tuurlijk wilde ze onder haar set wel even een kledingstuk of wat uittrekken. En waarom daar dan niet meteen je visitekaartje van maken, toch? Afijn, Noisey heeft een wat uitgebreider vraag- en antwoordspelletje met haar staan waarin ze nog wat slimme tips geeft als je ook aan een carrière als topless DJ denkt. Zoals dat het niet slim is om in China uit de kleren te gaan.

Maar schijnbaar(Geconcludeerd na zwaar, lang en heftig onderzoek) is het gewoon een doodnormaal iets. In Amerika heb je al sinds 2002 DJ Portia Surreal die zelfs met Tiësto op het podium heeft gestaan en uit bijvoorbeeld de Oekraine en andere Oostbloklanden komen bosjes halfnaakte dames, waarschijnlijk meestal zonder bosje.

Zo kwamen bij dat zware onderzoek de volgende namen naar boven(U bent gewaarschuwd):

T-DJ Milana
T-DJ Lolita seXtazy
– (Voor de dames) Strip-DJ Markizz

Er is serieus zelfs een site die van dit genre DJ’s een ranking bijhoud.

Maar de top van de T-DJ’s schijnt DJ Aurika te zijn. Samen met haar mannelijke gimp mede-DJ Forsage zet ze een show neer waar zelfs ijsberen het nog warm van krijgen.

Achja, ik weet niet zo goed wat ik ervan moet denken. Maar mocht de muziek nou echt slecht zijn, heb je als simpele man gelukkig nog iets om naar te kijken. Tenminste, als je van plastic houd.

Alweer enige tijd geleden kwam ik een post tegen van DJ Justin James dat mij wat verwarde. De beste man vroeg in een besloten groep voor vrouwelijke DJ’s of enkele dames misschien door zijn agency ingehuurd wilde worden. Op zich geen rare vraag, tot je de vereisten leest:

Ja, je leest het goed. En het wordt nog mooier, er volgde namelijk nog een screenshotje van een lid van de groep met hem:

Serieus. Het staat er echt. Normaal heb ik echt wel een aardig weerwoord, maar van dit soort “logica” sla ik zelfs dicht. Ik snap alleen wel de doorbraak van T-DJ’s als dit de wensen van bepaalde clubs en organisatoren zijn.

Dus tja, misschien is het maar beter om dan ook meteen te stoppen voor deze week. Ik heb het wel weer gezien, internet genoeg gehad voor deze week. Maar jullie mogen nog even kijken naar die laatste leuke plaatjes; Het “IEW & AWW“-momentje. Choose wisely…

Een fantastisch weekend en tot snel!

KinGuiN

beatsessions.com essential dutch edm platform