column_Weekender

Weekender

Jeej, het is weer tijd voor weekend! De week was kort en donker, daar kijken we niet meer naar terug. Nu lekker lang weekend, dus extra tijd voor wat voetjes van de vloer, drankje of wat anders en gewoon gezellig met vrienden zijn.

Deze week starten we met een set van een van mijn lokale jeugdhelden. Deaz D., ook wel bekend als de Housepope of gewoon DJ Dennis, draait onze tunes al sinds ik weet hoe je van radiozender op zo’n oude analoge radio moet wisselen. Ik kwam hem reeds op vroege leeftijd tegen in Locomotion en jaren stonden we daar naast elkaar. Hij als DJ en ik als booth-meubilair. Hij is een tijdje geleden een stapel tapes met zijn vroege mixes tegengekomen, is deze langzaam aan het digitaliseren en op zijn Mixcloud-account aan het zetten. Een ware verzameling van de tijd dat house nog gewoon house was tot de hoogtijdagen van club. Hier een jaarmix van 1991. Enjoy!

Afgelopen weekend was het altijd weergaloze Ultra Music Festival in Miami. De line-up was zoals we gewend zijn op z’n minst ongelooflijk. Zelf was ik een weekendje weg, dus heb er weinig van meegekregen. Maar gelukkig doet het internet waar het goed in is en heeft overal en nergens de sets of zelfs de videostreams vastgelegd en weer met de arme afwezigen gedeeld. Helaas zijn de meeste bronnen euhm, laten we ze een grijs gebied noemen. Dus mocht je geïnteresseerd zijn, wees er snel bij!

EDM Chicago heeft een mooi lijstje samengesteld (het kan zijn dat je even moet wachten tot de links verschijnen) en meteen ook een top 10 erbij gemaakt voor de mensen die niet door de tientallen optredens willen spitten. En op SoundCloud zijn denk ik bijna alle 200+ sets wel te vinden, als ze ergens uitgezonden zijn. Deze overzichten van dag 1, dag 2 en dag 3 hebben er in ieder geval al 74. Of anders gewoon even de tag “umf 2016” volgen. Daar moet toch wel iets naar je smaak tussen zitten?

Hebben jullie trouwens al gehoord van The Flying Dutch? Natuurlijk, we hebben vorig jaar al een editie gehad en dat was een groot succes. Dus dit jaar doen ze het op 4 juni nog eens over. 10 nationale helden die over de hele wereld bekend zijn worden de hele dag door Nederland gevlogen met helicopter, om op 3 locaties te draaien. Afrojack, Armin van Buuren, Firebeatz, Hardwell, Martin Garrix, Nicky Romero, Oliver Heldens, Showtek, Tiësto en W&W gaan zo’n 100.000 mensen blij maken en de kaartjes waren natuurlijk in een mum van tijd uitverkocht.

Maar gisteren werd nog een tweede editie van The Flying Dutch aangekondigt met een volledig andere line-up. Nou hebben we best veel ontzettend goede DJ’s in Nederland, maar om nog eens 10 wereldberoemde mainstream klappers uit een blik te trekken? En waarom doet Avicii de aankondiging?

Deze keer de Swedish are going Dutch! En dan niet in de zin van dat ze een rekening delen in een of ander duur hotel. Nee, met dezelfde opzet als met de originele Nederlanders doen ze 3 locaties aan en zullen ook per heli heen en weer worden getransporteerd. Welke plaatsen? Geen idee, dat moet allemaal binnenkort bekend worden.

De Swedish Jöurney zal plaatsvinden op 30 juli en Alesso, Avicii, Cazzette, Dada Life, Icona Pop, John Dahlbäck & SEBJAK, Otto Knows en Steve Angello zullen van de partij zijn.

Maar dat zijn toch niet genoeg namen? Klopt, er is ook nog een special guest duo aangekondigt. En er zingen een paar hele interessante namen voor dit duo rond. Wat dacht je van Axwell Λ Ingrosso? Als je de lijst van top DJ’s uit Zweden erbij pakt, is dat toch wel een hele logische keuze. En stel je nu eens voor dat die twee met een al aangekondigde naam op het podium staan? Hier op HQ en met ons nog velen op deze wereld zouden maar wat blij zijn met een reunie van SHM, al is die eenmalig.

Achja, we kunnen dromen, toch? Maar terug naar de harde realiteit, zo op het eind van mijn stukje krijgen jullie altijd nog die laatste lastige keuze; Het “IEW & AWW“-momentje. Choose wisely…

Fijn weekend!

KinGuiN

beatsessions.com essential dutch edm platform