column_Weekender

Weekender

Seuw, daar zijn we weer, hoor. Het is vrijdag, we hebben de winterdip weer overleefd en de lente staat voor de deur! Of in ieder geval, zo voelde het net wel tijdens me wandelingetje bij de lunch. Dus laten we snel beginnen!

Deze week ook weer een lekker begeleidend deuntje erbij. DJ Sneaky-D heeft het me op HQ weer eens makkelijk gemaakt door afgelopen weekend nog even een zonnig clubmixje op het welbekende SoundCloud te zetten. Ongegeneerd zet ik deze gewoon naar jullie door. Enjoy!

We hadden het er een paar edities geleden al over, maar met dit zonnetje begint het allemaal echt te kriebelen. De festivals kunnen mij niet snel genoeg beginnen. En ik ben ook weer eens een tent waar je U tegen zegt tegengekomen. Deze modulaire tent kan je namelijk op vele verschillende manieren opbouwen en er kunnen 16 mensen en 3 auto’s in! Dus zelfs als het regent(Hallo, Hollands weer!) tijdens het opbouwen, komen je kleren droog uit de auto en in je tent. En als je gezellige buren (Of leuke dames) op de camping tegenkomt, rits je zo hun tent aan die van jou om nog meer droog gras te creëren, mooi toch?

Maar goed, bij zo’n fijne tent horen dus ook een paar fijne auto’s. En toevallig is de nieuwe auto van Afrojack net afgeleverd. Alhoewel hij ‘m in oktober al besteld had, heeft Bugatti even de tijd genomen tot de officiële onthulling. De opvolger van de Veyron is een beest. En dat beest heet Chiron. Ik zal jullie de technische zaken besparen, die zeggen mij namelijk ook niet zo veel. Iets met maximaal 420(BLAZE IT) kilometers per uur en bijna wilde 1500 paarden onder de kap. Andere websteks zijn daar dan ook veel beter in. Maar dattie snel is, dat snappen we wel natuurlijk.

Onze fijne troll Deadmau5 kon natuurlijk niet achterblijven en showde zijn nieuwe bolide met nog nieuwere wrap op zijn eigen fijne manier, via Twitter:

Al had hij de afgelopen tijd ook nog wel wat andere zaken aan zijn muizenkoppie, het leven van een superster gaat namelijk niet over rozen af en toe. Hij zit uren en uren in zijn studio om muziek te maken en laat zijn fans, de Horde, graag meegenieten van zijn progressie van het een of andere nummer. Hij zet vaak “Work In Progress(WIP)” materiaal op zijn SoundCloud-pagina. Dat dit stiekem wel eens geript wordt(FOEI!) door een of andere fan en dan in een privé-collectie met wat vrienden beluisterd wordt, weet hij en vind hij ook helemaal OK.

Het wordt echter een ander verhaal als een officieel radiostation een 64kb demo-versie rechtstreeks ervanaf ript en dit integraal zo uitzend, zonder zich ook maar druk te maken om kwaliteit en licenties. Ok, het is satelliet radio voor die laatste 5 vierkante meter aarde waar nog geen internet is, dus niet veel mensen zullen het te horen krijgen, maar toch.

En hij had ook nog een klein aanvarinkje met Yeezy, een of andere meneer uit de VS of A die blijkbaar heel goed is in rappen en daarom 53 miljoen schuld heeft. Door de enorme schuld was het namelijk onmogelijk voor meneer West om 189 dollar voor de VST-plugin “Serum” te betalen, een tool gemaakt door het bedrijf “Xfer records“. En dat bedrijf is mede opgericht door? Jawel, Deadmau5.

Meneer West deelde op Twitter een foto met zijn fans waar hij liet zien dat hij de artiest “Sufjan Stevens” had opgezocht en beluistert. Hij was alleen even vergeten zijn andere tabbladen af te sluiten. En daar was te zien dat hij niet alleen Youtube luistert, maar ook de muziek ervanaf ript via MediaDownloader en op zoek was naar de beste 50 VST plugins. Driemaal raden welke plugin in die lijst op nummer 1 staat?

Daarnaast staat dus een aan Piratebay gekoppelde site open waar je duidelijk kan zien dat er gezocht is op de Serum torrent. En om de bewijslast volledig te maken, de 2 pop-ups van MacKeeper komen niet naar boven totdat je daadwerkelijk een torrent aan het downloaden bent via die site.

En om het allemaal nog mooier te maken, een paar weken geleden dreigde Kanye nog ThePirateBay aan te klagen, omdat zijn niet op een normale manier te kopen of te beluisteren album daar werd gedeeld.

Volkomen terecht sprak Deadmau5 onze superrapper dus aan op zijn download-gedrag. Maar echt serieus werd hij niet genomen door West, die als sterkste comeback iets had over het feestje van zijn dochtertje en of Deadmau5 daar wilde optreden als Mini-Mouse…

De gehele conversatie is echt te grappig. dus als je even tijd hebt en een lach nodig hebt, bezoek de Twitter feeds van beide heren rond 2, 3 maart.

Poeh, dat was het nieuw wel weer. Er gebeurde nog zoveel, maar sorry, heb je dat zonnetje buiten gezien? Ik ga jullie weer achterlaten met ons laatste gezamelijke inspanning; Het “IEW & AWW“-momentje. Choose wisely…

Have a great one!

KinGuiN

beatsessions.com essential dutch edm platform