column_Weekender

Weekender

Hallo allen, alles goed? Zo, even een wat late Weekender, hoor. Vinden jullie vast niet erg. Gelukkig kwam ik tussen al dat harde werken door ook nog wat leuke verhaaltjes tegen om met jullie te delen. Dus tot na de break!

Zoals altijd, eerst een deuntje voor de goede vertering van mijn zware kost. Kutski had een paar weken geleden de 200ste aflevering van zijn, door mij, veel geprezen Podcast “Keeping the rave alive“. En voor deze gelegenheid had hij een tourtje in die gevaarlijke speeltuin net voorbij Engeland. Ik hoop dat ze daar onderhand al een beetje gewend zijn aan de hardere stijlen van Europa, want hij deed niet rustig aan. Enjoy!

Dat tegenwoordig iedereen mee wilt doen in “het” wereldje wordt steeds duidelijker. Van peuters tot bijna overleden, iedereen heeft het EDM-virus te pakken lijkt het wel. Zo kwam ik weer eens DJ Arch Jnr. tegen, je weet wel, die 3-jarige die meedeed aan zo’n talenten-show.

Vorige week dropte hij zijn Valentijnsmix op Mixcloud. Je weet toch, om al die hartjes te breken. En alhoewel ik niet zeker weet of hij al kan typen (of andere knoppen op een correcte manier kan bespelen), liet hij een bericht achter voor al zijn fans:

#ValentinesMix2016 is a mix dedicated to celebrating Arch Jnr’s fans from all over the world, Arch did his first valentines mix for his fans in 2015 when he was still 2yrs old, since then he has achieved so much through the love and support of his fans and sponsors, enjoy.

Lief, toch??

Nee, dan Bill Gates. Wie? Bill, ja, die van Microsoft. Nou ja, niet meer, maar tegenwoordig van de Gates Foundation. Een van de rijkste mannen en grootste filantropen op deze wereld. Ieder jaar schrijven zij een Gates Letter, een open brief waar ze een voor hen belangrijk doel of probleem bespreken.

Deze week waren ze bij de ras-comedian Jimmy Fallon te gast in “The Tonight Show” om de brief van dit jaar onder de aandacht te brengen. En op de vraag wat ze allemaal zouden doen om de brief onder de aandacht van iedereen te krijgen, was hun stellige antwoord, “I would do anything”. Een gedurfde uitspraak. En wat is nu beter om wat DJ-skills daarvoor te gebruiken. Ach ja, hier het resultaat. Wie had die moves van de oude knar nog verwacht?

Nu we toch weer even aan de andere kant van de plas zijn, zo heel af en toe hebben die immigranten daar toch nog wel een goed idee. Zoals een voorstel tot vervanging van het Amerikaanse Volkslied.

The Star-sprangled Banner” is alweer 202 jaar geleden geschreven door Francis Scott, een amateur-dichter. Dus misschien eens toe aan iets fris? Het Wilhelmus is ten slotte pas sinds 1932 ons volkslied, alhoewel niemand weet wanneer het precies geschreven is. Maar goed, Kyle Tucker vond het dus wel eens tijd om een petitie te starten met de volgende reden:

Our national anthem is outdated and stale. Changing it to Darude – Sandstorm will ensure our country is elevated in the modern age. Let’s make America great again.

Jups, hij zei “Darude – Sandstorm“. Serieus. Laat het even tot je doordringen. Slecht idee? Mwah, ligt eraan hoe je het bekijkt. Stel je je nu eens een of andere voetbalwedstrijd(Met handen of voeten even daargelaten) of andere sport voor. En het Amerikaanse team komt op onder begeleiding van het volkslied. Meteen een feestje toch?

Tja, laten we hier ook maar met het feestje genaamd weekend beginnen. Oh ja, nog even dit; Het “IEW & AWW“-momentje. Choose wisely…

Enjoy your days!

KinGuiN

beatsessions.com essential dutch edm platform